Na vianočných trhoch v bratislavskom centre vypukol požiar

TA3 SITA TASR
28.11.2018 15:55

Na vianočných trhoch v bratislavskom centre vypukol rozsiahly požiar, Hlavné námestie museli evakuovať. Podľa zverejnených videí začala horieť historická budova pri Rolandovej soche. Hasiči už požiar úplne uhasili, jedna osoba utrpela zranenia na tvári.

Na vianočných trhoch v bratislavskom centre vypukol požiar
reprofoto Facebook.com/Enrico Sbt Freya

Stánok nebol súčasťou trhov

Príčinou požiaru mal byť výbuch plynovej bomby v jednom zo stánkov, ktorý ponúkal vianočné špeciality. Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať. Miesto z dôvodu bezpečnosti ohraničili zábranami. Trhy by mali znova otvoriť až na ďalší deň.

Hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer uviedla, že stánok, v ktorom vypukol požiar, nebol súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. "S hlavným mestom nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu a ani hlavné mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva," podotkla hovorkyňa. Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy.

Námestie evakuovali

Požiar podľa hasičov vypukol okolo pol štvrtej popoludní a vznikol po výbuchu propán-butánových fliaš. "Rozšíril sa na vedľajší murovaný objekt. Hlavné námestie a budovy v bezprostrednej blízkosti sú evakuované, hasiči vykonávali hasebné práce a prieskum objektov. Pri udalosti zasahovalo 25 príslušníkov HaZZ so 7 kusmi hasičskej techniky," informovala hovorkyňa HaZZ.

a_7f000001-b401-a088.jpg

Hasičom sa neskôr podarilo požiar lokalizovať. "Pri udalosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá utrpela popáleniny na tvári a rukách a je v opatere RZP. Majiteľ objektu predbežne odhadol škodu spôsobenú požiarom na viac ako 200 tisíc eur. Momentálne je na požiarisku expertízna skupina z PTEÚ Ministerstva vnútra SR, ktorá vykonáva úkony súvisiace so zisťovaním príčin vzniku požiaru v súčinnosti s príslušníkmi PZ SR," dodali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok