Zverejnili nové zábery zo zásahu, zúčastnili sa ho aj ostreľovači

TA3 SITA
28.9.2018 10:55

Pri zadržaní podozrivých v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zasahovalo 55 elitných kukláčov. Ako ďalej na sociálnej sieti napísala ministerka vnútra Denisa Saková, podľa šéfa Útvaru osobitného určenia išlo o štandardný zásah, ktorý mal hladký priebeh.

"Zúčastnili sa na ňom psovodi, pyrotechnici, ostreľovači i medici. Musím tak oceniť pripravenosť policajtov, perfektné naplánovanie a samotné taktické prevedenie," uviedla Saková. Prezídium policajného zboru na sociálnej sieti zopakovalo, že celému prípadu sa venuje najväčší vyšetrovací tím v histórii, čo sa premietlo aj do vysokého počtu nasadených policajtov priamo v akcii. "Akékoľvek informácie súvisiace s prípadom bude možné poskytnúť najskôr budúci týždeň," dodalo prezídium.

Podľa medializovaných informácií zadržali policajti v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka vo štvrtok osem osôb, pričom by malo ísť aj o bývalých policajtov a vojakov. Polícia však v tomto zmysle ešte oficiálne stanovisko neposkytla.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili v obci Veľká Mača 21. februára tohto roka. V súvislosti s týmto prípadom sa udiali viaceré personálne zmeny vo vláde a do ulíc vyšli desaťtisíce protestujúcich občanov. Kuciak pracoval ako investigatívny redaktor pre portál Aktuality.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok