Tají, ako sa stal doktorom práv? Danko žiada ospravedlnenie

TA3 TASR SITA
24.9.2018 14:30

Predseda parlamentu Andrej Danko sa počas oficiálnej cesty v Grécku vyjadril k medializovaným podozreniam, že tají, ako získal svoj titul. Danko uviedol, že je absolvent Univerzity Komenského v Bratislave, má riadne ukončené doktorandské štúdium a pošpiňovanie mena ho uráža. OĽaNO ho vyzvalo, aby svoju rigoróznu prácu čím skôr zverejnil.

K práci sa nedalo dostať

„Uráža ma pošpiňovanie mena Denníkom N. Ich problém je, že zacítili možnosť mojej kandidatúry na prezidenta. Mesiac mi robia peklo zo života,“ vyhlásil Danko s tým, že takto útočili aj na iných potenciálnych prezidentských kandidátov, ako boli Imrich Béreš, Peter Kažimír a Miroslav Lajčák.

Podľa Danka denník žije len z toho, že hádže špinu na koaličné strany, pretože ich sponzor spoločnosť Eset platí aj stranu Progresívne Slovensko. „Preto špinia iných. Žiadam od nich ospravedlnenie,“ dodal. Denník napísal, že predseda SNS Danko tají, ako sa stal doktorom práv. V zozname absolventov Univerzity Komenského má iba titul Mgr. K záverečnej práci, ktorú na získanie titulu JUDr. potreboval, sa na univerzite nedá dostať.

Titul z Univerzity Mateja Bela

Podľa hovorkyne Slovenskej advokátskej komory (SAK) Alexandry Donevovej má JUDr. Danko zapísaný titul na základe predloženej overenej kópie diplomu z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici z roku 2000.

Ako ďalej zdôraznila, všetky údaje, ktoré SAK zverejňuje o advokátoch, vrátane advokátov s pozastaveným výkonom advokácie, sú podložené a overené. „Tieto informácie sú dostupné aj na webe SAK," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok