V centre Prahy evakuovali ľudí, došlo k masívnemu úniku plynu

TA3 TASR
5.7.2018 21:24

Masívny únik plynu v pražskom Starom Meste, ku ktorému došlo vo štvrtok večer na Masnej ulici, sa podarilo zastaviť. Do svojich bytov sa tak mohlo vrátiť asi 500 evakuovaných obyvateľov. V mieste úniku nepremávala verejná doprava.

Výbušná koncentrácia

Šéf pražských hasičov Roman Hlinovský uviedol, že "prognóza je dobrá". Hlinovský vo vysielaní spravodajskej televízie ČT24 uviedol, že priamo v mieste úniku bola nameraná "až výbušná koncentrácia plynu", tlak v potrubí ale podľa neho klesá a okrem bezprostrednej blízkej úniku nikomu žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Polícia uviedla, že traja zasahujúci policajti a dvaja ďalší ľudia sa priotrávili plynom. Všetkých medzičasom ošetrili a sú v poriadku. Podľa hovorcu plynárov Miroslava Vránka musel podnik odstaviť časť plynovodu. Situácia je podľa neho pod kontrolou. Oblasť bola úplne uzavretá. Na mieste boli desiatky policajtov.

Oblasť otvorili

Kvôli úniku bola zastavená v oboch smeroch električková i autobusová doprava. Uzatvorenú oblasť medzičasom otvorili, na mieste napriek tomu zostali policajti. Plyn unikal z výkopu, kde dodávateľská firma vymieňala potrubia.

Podľa zistení ČT24 nebezpečenstvo nehrozí, následné merania hasičov boli negatívne. Na mieste zasahovalo 30-40 hasičov. Na zastavení úniku pracovali zamestnanci plynárenskej pohotovosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok