Minister Lajčák očakáva dobré vzťahy s Maďarskom

SITA
4.4.2012 15:37

Nový minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák je presvedčený, že Slovensko čakajú s Maďarskom dobré susedské vzťahy, ktoré budú odrážať našu spoločnú históriu a skutočnosť, že obe krajiny sú členmi EÚ aj NATO.

Minister Lajčák očakáva dobré vzťahy s Maďarskom
TASR

"Očakávam, že naša vláda aj maďarská prioritne venujú pozornosť riešeniu svojich výziev v ekonomickej a sociálnej oblasti, ktoré stoja pred každou krajinou v Európe," povedal dnes Lajčák médiám po vymenovaní do funkcie ministra.

"Pokiaľ sú nejaké otázky, budeme ich riešiť za rokovacím stolom a budeme vynášať stanoviská nie na základe dojmov a pocitov, ale na základe analýzy a porovnania reálneho stavu s európskymi štandardami," tvrdí nový šéf slovenskej diplomacie.

V otázke Kosova je podľa ministra postoj Slovenska odvodený od uznesenia Národnej rady SR. Slovensko však podľa neho podporuje všetky procesy, ktoré vedú k zlepšeniu situácie na Balkáne. Lajčák si tiež želá, aby Slovensko bolo spoľahlivým, stabilným a predvídateľným partnerom a členom EÚ. Predčasné výmeny na postoch v slovenskej diplomacii Lajčák neplánuje. "Nemám v úmysle prinášať žiadnu revolúciu do rezortu," doplnil. Ako dodal, chce sa však podrobne oboznámiť s tým, čo sa za posledných 20 mesiacov na ministerstve udialo a nechá si vypracovať vnútorný audit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok