Sebastian Vettel vyhral predposlednú Veľkú cenu sezóny F1

TA3 TASR
12.11.2017 21:37

Sebastian Vettel sa stal víťazom Veľkej ceny Brazílie v F1. Nemecký pilot v službách Ferrari si udržal v celkovej klasifikácii druhé miesto za už istým majstrom sveta Britom Lewisom Hamiltonom, ktorý finišoval na štvrtej priečke.

V predposledných pretekoch aktuálnej sezóny sa Vettel dostal z 2. miesta na štarte do čela hneď v prvej zákrute, keď predbehol víťaza kvalifikácie Valtteriho Bottasa. V priebehu celých pretekov si držal svoju pozíciu a do cieľa prišiel prvý práve pred Bottasom.

Najlepší jazdec prebiehajúcej sezóny Hamilton odštartoval preteky z boxov, pretože v priebehu kvalifikácie havaroval. Hneď v úvodných sekundách prišlo k niekoľkým kolíziám, na ktoré doplatili odstúpením Ocon, Magnussen a Vandoorne. Mimo trate sa tiež dostal jeden z favoritov Daniel Ricciardo, no mohol pokračovať ďalej.

Po viacerých haváriách v prvom kole vyšlo na trať safety car, ktoré bolo na okruhu do 5. kola. V tom čase sa preteky v podstate reštartovali a Lewis Hamilton pokračoval vo svojej stíhacej jazde z aktuálnej 14. pozície. Každým kolom sa približoval svojim konkurentom a v 30. kole sa dostal dokonca na priebežnú prvú pozíciu. To ale ešte nemal za sebou zastávku v boxoch. Napokon obsadil 4. miesto so stratou viac ako päť sekúnd na víťazného Vettela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok