Luntera v súboji proti Kotlebovi podporí aj Mičev. Odstupuje

TA3 SITA TASR
6.10.2017 09:36

Šéf Múzea SNP Stanislav Mičev sa, rovnako ako pred niekoľkými dňami Martin Klus, rozhodol odstúpiť z boja o post banskobystrického župana. V súboji proti ultranacionalistovi Marianovi Kotlebovi, ktorý BSK aktuálne vedie, podporí podnikateľa Jána Luntera.

Luntera v súboji proti Kotlebovi podporí aj Mičev. Odstupuje
SITA

Ako uviedol Mičev, zmyslom jeho rozhodovania je spájať sily v boji proti fašizmu. V kampani sa Mičev voči Kotlebovi výrazne vymedzoval. "Môj postoj bol od začiatku principiálny - primárnym cieľom v tejto kampani bolo, aby sa do úradu znovu nedostal Kotleba," uviedol Mičev pre Sme.

V utorok sa oficiálne vzdal kandidatúry aj Martin Klus, ktorého podporovali opozičné strany SaS, OĽaNO, NOVA, KDH a OKS. Aj on podporil kandidáta, ktorý sa v prieskumoch ukazuje ako najsilnejší - podnikateľa Luntera. "Dnešným dňom sa vzdávam svojej kandidatúry v prospech Jána Luntera, pretože intoleranciu a nekompetentnosť treba z nášho kraja a aj z celého Slovenska vyhnať," vyhlásil. Klus zdôraznil, že ako spoločný kandidát viacerých politických subjektov svoje rozhodnutie s nimi konzultoval a má ich podporu. Ako politológ a poslanec Národnej rady za SaS Klus zdôvodnil, prieskumy oboch agentúr ukázali, kto je jasným favoritom vo voľbách na šéfa kraja.

Niektorí kandidáti, ktorí sa vymedzujú proti ultranacionalistickému županovi Marianovi Kotlebovi, pred časom konštatovali, že ak prieskumy ukážu, kto z nich má výrazne vysokú podporu u obyvateľov BBSK, zachovajú sa zodpovedne a vzdajú sa v prospech toho silnejšieho. Dôvodom je jednokolová voľba, v ktorej môže byť trieštenie hlasov voličov rozhodujúcim faktorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok