Prípad exšéfa Matice sa dostáva na začiatok, rozsudok zrušili

TA3 TASR
6.9.2017 10:37

Bratislavský krajský súd zrušil rozsudok okresného súdu v prípade obžalovaného bývalého šéfa Matice slovenskej Jozefa Markuša. Znamená to, že celý prípad sa vracia späť na súd nižšieho stupňa, ktorý musí vo veci opätovne konať a rozhodnúť.

Krajský súd rozhodol na neverejnom zasadnutí, podrobné dôvody oznámi v písomnom vyhotovení rozsudku, okresný súd však podľa jeho názoru porušil ustanovenia Trestného zákona. Jozef Markuš na súd neprišiel, ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. „Došlo k zhoršeniu jeho zdravotného stavu v dôsledku stresu a pripojili sa aj ďalšie zdravotné ťažkosti,“ ozrejmil obhajca obžalovaného. Markuš však trvá na osobnej účasti pred súdom.

Okresný súd Bratislava III v decembri 2016 rozhodol, že bývalý dlhoročný predseda Matice slovenskej porušil svoje povinnosti, keď v roku 2007 rozhodol o prevzatí dlhu Matičného fondu v celkovej výške 202.393,55 eur. Obžalovaného uznal vinným zo spáchania prečinu porušenia povinností pri správe cudzieho majetku. Expredsedovi Matice vymeral prvostupňový súd jednoročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok