Vodič počas naháňačky vyskočil z auta, uviazli v ňom ľudia

TA3 TASR
17.10.2017 16:47

Polícia zažila v noci akciu ako z akčného filmu. V Dunajskej Strede prenasledovala unikajúci VW Golf. Jeho vodič bezohľadnou, riskantnou a nebezpečnou jazdou prechádzal cez križovatky, pričom vo vysokej rýchlosti ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Počas celej jazdy ignoroval výzvy polície na zastavenie.

Vodič počas naháňačky vyskočil z auta, uviazli v ňom ľudia
SITA/Ján Slovák (ilustračné foto)

Ako informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, policajti chceli na začiatku skontrolovať posádku tohto vozidla, no keď vodič zbadal policajné auto so zapnutým výstražným znamením a nápisom Stop, dal sa na útek. Darilo sa to až do obce Potônske Lúky, kde spolu s jedným spolujazdcom vyskočili z ešte idúceho auta. Vzadu sediaci muž a žena zostali v aute, nakoľko mali sťažené vystupovanie, lebo išlo o trojdverovú verziu.

"Na miesto sa medzičasom dostavili ďalšie policajné posily, ktoré zadržali všetkých troch spolujazdcov zo štvorčlennej posádky auta. Predviedli ich na obvodné oddelenie, kde ich vypočuli. Následne sa zistilo, že evidenčné čísla na golfe patria inému vozidlu a boli ukradnuté v meste Dunajská Streda. Auto bolo tiež odcudzené a pátrala po ňom polícia," pokračovala hovorkyňa.

Vodič (27) zo Zlatých Klasov-Rastíc, ktorému sa podarilo z miesta utiecť, má v súčasnosti uložený zákaz viesť motorové vozidlá. "V súvislosti s jeho nočným konaním sa začalo trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodala Linkešová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok