Taliban uskutočnil v Afganistane najväčší útok v tomto roku

TA3 TASR
17.10.2017 13:07

Dva útoky militantov z hnutia Taliban, ku ktorým došlo v noci nadnes v dvoch východoafganských provinciách Ghazní a Paktijá, si podľa posledných správ vyžiadali už 71 životov. S odvolaním sa na oznámenie predstaviteľa afganského ministerstva vnútra o tom informovala agentúr AP.

Taliban uskutočnil v Afganistane najväčší útok v tomto roku
SITA/AP

Podľa slov citovaného predstaviteľa rezortu vnútra Muráda Alího Muráda išlo nateraz o "najväčší teroristický útok v tomto roku" s tým, že medzi obeťami sú policajti aj civilisti.

Prvý útok údajne až 300 členov Talibanu sa odohral v noci v provincii Ghazní, kde samovražedný útočník na ukradnutom armádnom vozidle naloženom výbušninami vošiel do komplexu veliteľstva polície a sídla guvernéra okresu Andár. Približne v rovnakom čase militanti z Talibanu zaútočili v Andáre na dve kontrolné stanovištia.

Dva výbuchy otriasli aj mestom Gardéz, ktoré je metropolou východoafganskej provincie Paktijá. "Skupina ozbrojených teroristov a militantov vybavených pásmi s výbušninami zaútočila na policajné výcvikové stredisko, ktoré sa nachádza vedľa veliteľstva polície v provincii Paktijá," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva vnútra. K zodpovednosti za oba útoky sa prihlásilo militantné hnutie Taliban, pričom jeho hovorca Zabihulláh Mudžáhid uviedol, že pri nich zahynuli desiatky policajtov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok