NHL: Tampa Bay zdolala Detroit, Tatar má druhú asistenciu

TA3 SITA
17.10.2017 08:56

Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili na ľade Detroitu Red Wings 3:2 v jedinom pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL. V dueli sa predstavil jeden slovenský hokejista, útočník Tomáš Tatar z Detroitu odohral takmer 17 minút a pripísal si jednu asistenciu, druhú v sezóne.

NHL: Tampa Bay zdolala Detroit, Tatar má druhú asistenciu
SITA/AP

K dvom bodom pre "blesky" prispel dvomi gólmi útočník Nikita Kučerov. Na obidva mu prihrával kapitán Tampy Steven Stamkos. "Snažíme sa mu posielať puk tak často, ako sa len dá. V zakončení je veľmi pokojný a dokáže dať gól z rôznych pozícii," povedal Stamkos o Kučerovovi. Ruský krídelník skóroval v každom z prvých šiestich meraní síl svojho tímu v novej sezóne, čo sa v posledných tridsiatich rokoch podarilo iba trojici hráčov - Stevovi Yzermanovi, Mariovi Lemieuxovi a Keithovi Tkachukovi. Kučerov je momentálne so siedmimi presnými zásahmi na druhom mieste tabuľky strelcov za Alexom Ovečkinom z Washingtonu, ktorý má o dva góly viac.

Úvodný gól stretnutia zaznamenal v presilovej hre Detroitu Tyler Johnson z Tampy Bay. Red Wings mali v zápase šesť presiloviek, no ani jednu nevyužili. "Mali sme dať pár gólov v presilovkách. Šancí sme na to mali dosť, ale nedokázali sme ich využiť," poznamenal detroitský kapitán Henrik Zetterberg.

Za "červené krídla" sa presadili Justin Abdelkader a Mike Green, Tomáš Tatar si pripísal asistenciu na Greenov zásah. V bránke "bleskov" bol v šiestom dueli po sebe Andrej Vasilevskij, Peter Budaj ešte v novom ročníku neodchytal ani minútu. "Andrej chytal v posledných šiestich zápasoch výborne. Nie vždy sme hrali dobre, no on nás vždy držal nad vodou," pochválil ruského brankára jeho tréner Jon Cooper.

Detroit - Tampa Bay 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 23. Abdelkader, 37. Green (Abdelkader, TATAR) - 10. T. Johnson, 11. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Kučerov (Stamkos, Namestnikov), Tomáš Tatar (Detroit) odohral 16:57 min, 0+1, 2 strely
Peter Budaj (Tampa Bay) do stretnutia nezasiahol

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok