Prieskum vidí pád matovičovcov a osem strán v parlamente

TA3 TASR
16.10.2017 17:52

Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom októbra, podľa prieskumu agentúry Focus by ich vyhrala strana Smer-SD so ziskom 26,2 percenta. Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, ktorú by podporilo 13,8 percenta respondentov. Nasleduje ĽSNS Mariana Kotlebu so ziskom 10,1 percenta.

Štvrtí najsilnejší by boli Kollárovci zo Sme rodina so ziskom 9,4 percenta. Nasleduje OĽaNO-NOVA (8,5 percenta) a SNS so ziskom 8,1 percenta. Do parlamentu by sa ešte dostali kresťanskí demokrati (7,3 percenta) a osmičku uzatvára Most-Híd, ktorý získal šesť percent respondentov. Pred bránami Národnej rady SR by ostala SMK-MKP (4,2 percenta). Ostatné strany alebo hnutia by nezískali ani dvojpercentnú podporu.

Respondenti v prieskume odpovedali na otázku "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?" Na voľbách by sa zúčastnilo 67,8 percenta opýtaných, 20,1 percenta respondentov by nešlo voliť a 12,1 percenta nevedelo, či sa zúčastní. Agentúra Focus prieskum realizovala 4. až 11. októbra na reprezentatívnej vzorke 1003 respondentov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok