NHL: Chára svoj tím nezachránil, posedel si aj na trestnej lavici

TA3 SITA
16.10.2017 08:15

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili nad hráčmi Bostonu Bruins 3:1 v nedeľňajšom stretnutí severoamerickej NHL. Kapitán zdolaného tímu Zdeno Chára odohral 21:31 min, štyri minúty sedel na trestnej lavici. V profilige sa premiérovo predstavil v drese domácich ruský útočník Vadim Šipačov, ktorý aj skóroval.

NHL: Chára svoj tím nezachránil, posedel si aj na trestnej lavici
SITA/AP

Úspešný bol Šipačov

Po bezgólovej prvej tretine v druhom dejstve boli strelecky úspešní Alex Tuch a Šipačov, pre oboch to boli prvé góly v NHL. Tridsať sekúnd pred koncom zápasu vrátil "medveďom" nádej presným zásahom český útočník David Pastrňák, ale už o 16 sekúnd neskôr spečatil štvrtý triumf "zlatých rytierov" v sezóne gólom do prázdnej bránky Švéd Oscar Lindberg.

V bránke víťazného tímu stál pri zranení jednotky Marca-André Fleuryho 23-ročný Malcolm Subban, ktorý pri svojom prvom triumfe v profilige proti svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi predviedol 21 zákrokov. Obaja gólmani sa pred zápasom v krátkosti porozprávali, Fleury svojmu náhradníkovi povedal, aby si zápas užil a a tak sa aj stalo.

"Je to skvelý pocit. V Bostone mám veľa priateľov, hral som tam s výbornými spoluhráčmi a pracoval so skvelým realizačným tímom. Som šťastný, že sme zvíťazili," povedal podľa nhl.com mladší brat známejšieho P.K. Subbana, hrajúceho v obrane za Nashville Predators. "Malcolma dobre poznáme. Výborne reaguje najmä na prvé strely. Chceli sme ho dostať pod tlak a znepríjemniť mu život dorážkami. Nemyslím si, že by sa nám to darilo," odhalil príčinu neúspechu tréner Bruins Bruce Cassidy. "Súper bol aktívnejší, preto zvíťazil," dodal.

Prvé víťazstvo v sezóne

Kouč Golden Knights Gerard Gallant si pochvaľoval hráčov, ktorí prišli z nižšej AHL. "Boli to výborné posily z 'farmy'. Keď stratíte Jonathana Marchessaulta, Erika Haulu a Marka-Andrého Fleuryho, nahradíte ich týmito chlapcami a hrajú výborne. Brankár Subban bol naozaj skvelý," vyhlásil.

Buffalo Sabres zvíťazili prvýkrát v sezóne - nad Anaheimom Ducks 3:1. Pre trénera Sabres Phila Housleya to bolo premiérové víťazstvo v pozícii hlavného kouča tímu NHL. Góly Buffala strelili Justin Bailey, Benoit Pouliot a Johan Larsson. Jediný presný zásah Ducks dosiahol v početnej nevýhode Chris Wagner. Gólman Buffala Chad Johnson zastavil 25 z 26 striel súpera, jeho náprotivok John Gibson vykonal o tri zákroky viac.

Sumáre NHL

Vegas Golden Knights - Boston Bruins 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 35. Tuch, 38. Šipačov (Tuch, Engelland), 60. O. Lindberg (W. Karlsson) - 60. Pastrňák (Marchand, McAvoy)Zdeno Chára (Boston) 21:31 min, 1 strela, 2 "hity", 1 zablokovaná strela, 4 trestné minúty

Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 36. Wagner (Vermette, Manson) - 2. McCabe (Beaulieu, Johan Larsson), 40. B. Pouliot, 60. Johan Larsson (R. O'Reilly)

Los Angeles Kings - New York Islanders 2:1 po II. tretine (1:0, 1:1)

Góly: 13. Kopitar (Doughty, D. Brown), 32. Muzzin (Fantenberg, Toffoli) - 29. Josh Bailey

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok