Zemetrasenie zabilo v Mexiku takmer tristo ľudí, pátrajú po preživších

TA3 TASR
23.9.2017 07:31

Záchranné práce po zemetrasení v Mexiku stále pokračujú. Zásahovým zložkám sa podarilo z trosiek budov vyslobodiť ďalších 70 ľudí. Úrady sa ale obávajú, že počet obetí, ktorý sa zastavil na čísle 295, ešte porastie.

"So všetkou energiou a intenzitou, ktorú dokážeme nazhromaždiť, budeme pokračovať v našom úsilí nájsť ďalších preživších," povedal starosta mexického hlavného mesta Miguel Ángel Mancera.

Počet obetí, ktoré si vyžiadalo zemetrasenie medzičasom stúpol na 295, uviedol národný koordinátor mexickej civilnej obrany Luis Felipe Puente. Len v samotnej metropole Mexiko si zemetrasenie podľa jeho slov vyžiadalo 155 obetí, pričom ďalších 30 či 40 ľudí je tam stále nezvestných. Okrem mesta Mexiko postihlo zemetrasenie najmä štáty Morelos a Puebla, v ktorých sú zničené a poškodené tisícky budov.

K najnovšej tragédii došlo v deň, keď si Mexičania pripomínali 32. výročie ničivého zemetrasenia z roku 1985, pri ktorom zahynulo viac ako 10.000 ľudí a veľká časť hlavného mesta bola zničená. V krajine sa v utorok dokonca konalo cvičenie pre prípad evakuácie v dôsledku zemetrasenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok