Ďalší útok autom. Vodič vo Francúzsku zrážal ľudí na zastávkach

TA3 ČTK TASR
21.8.2017 11:29

Vo francúzskom Marseille sa odohral ďalší útok vozidlom. Auto tam narazilo do ľudí na dvoch zastávkach v dvoch rôznych častiach mesta, pričom zahynul najmenej jeden človek. Podľa prokurátora nešlo o teroristický čin. Šofér má psychické problémy.

Polícia zadržala Francúza

K incidentu došlo medzi 08.30 h a 09.30 h SELČ. Muž osobným autom vrazil najprv do zastávky v chudobnejšej štvrti Croix-Rouge na severovýchode mesta, kde zranil jednu osobu. Približne o hodinu neskôr narazil do ďalšej zastávky na bulvári Charlese Livona, kde usmrtil ženu. Televízny kanál France24 informoval, že obeťou bola 42-ročná žena.

Muž, ktorého po incidente zadržala polícia, má 35 rokov a je Francúz. V registri trestov má záznam za krádež, obchodovanie s drogami a nedovolené nosenie zbrane. Tajná služba ho však nesledovala. "Nič nenasvedčuje tomu, že išlo o teroristický útok," uviedol prokurátor Xavier Tarabeux. "Našli sme u neho korešpondenciu s psychiatrickou klinikou a sústredíme sa skôr na túto stopu," priblížil.

Ukradnuté auto

Polícia celú zónu, kde došlo k incidentom, uzavrela a vyzvala ľudí, aby sa vyhýbali marseillskému Starému prístavu, kde bol podozrivý muž dolapený.

Televízia BFMTV uviedla, že útoky boli spáchané autom, ktoré bolo ukradnuté ráno. Polícii sa vozidlo podarilo identifikovať vďaka svedkovi, ktorý si pri druhom útoku zaznamenal evidenčné číslo. Podľa iného svedka druhého incidentu konanie vodiča svedčí o tom, že do ľudí na zastávke vrazil zámerne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok