Americký neonacistický server sa pokúšal registrovať v Rusku

TA3 ČTK
17.8.2017 07:49

Americký neonacistický server The Daily Stormer zmenil registráciu z americkej na ruskú. Napísala to ruská agentúra RBK s odvolaním na informácie z Twittera.

Americký neonacistický server sa pokúšal registrovať v Rusku
SITA/AP

Ruskú doménu používal krátko

Redakcia serveru na mikroblogu oznámila zmenu krátko predtým, než vedenie sociálnej siete twitterový účet neonacistov zablokovalo. V ruskej doméne .ru bol americký server dostupný len krátko.

The Daily Stormer, hlavná internetová platforma americkej rasistickej ultrapravice, sa dostal v USA do problémov, keď urážal ženu zabitú pri protestoch proti akciam belošských rasistov v americkom Charlottesville. Správca webových domén GoDaddy mu vypovedali zmluvu a registráciu vzápätí zrušili aj firmy Google a Pull Plug, kam bola doména následne prevedená.

Twitter nepripúšťa agresívnu komunikáciu

Server oznámil prechod do ruskej internetovej domény, ale k dispozícii tam bol iba chvíľu. The Daily Stormer, ktorého názov odkazuje na agresívny týždenník Der Stürmer vychádzajúci v nacistickom Nemecku. Vznikol v roku 2013, jeho zakľadateľom je americký neonacista Adrew Anglin. V poradí obľúbenosti amerických webov je podľa internetových štatistík na 4483. mieste.

Vedenie siete Twitter oznámilo, že zrušilo účty, ktoré boli na The Daily Stormer napojené. Hovorkyňa siete vyhlásila, že Twitter nepripúšťa nenávistnú komunikáciu a subjekty, ktoré túto zásadu porušia, budú postihované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok