SNS trvá na tom, že OĽaNO disponuje tajnými materiálmi z Úradu vlády

TA3 TASR
9.8.2017 17:51

Slovenská národná strana trvá na vyjadrení svojho podpredsedu Jaroslava Pašku, ktorý v utorok povedal, že na pôde Úradu vlády SR sa pripravujú kroky proti národniarom. Vyplýva to z jej reakcie na najnovšie vyjadrenia predsedu Mosta-Híd Béla Bugára.

SNS trvá na tom, že OĽaNO disponuje tajnými materiálmi z Úradu vlády
SITA/Marko Erd

Podprahové hry

"Je na počudovanie, ako môže hnutie OĽaNO-NOVA disponovať tajnými materiálmi z Úradu vlády SR," uvádza sa v stanovisku, ktoré TASR poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová. "Naskytuje sa tu možnosť, že za takýmito podprahovým hrami nie je nikto iný ako mediálny poradca pána Roberta Fica a poslanec NR SR za Smer-SD Erik Tomáš," doplnila.

"Ako je možné, že jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať," cituje SNS svojho predsedu Andreja Danka. Podľa strany tak vzniká u niektorých jej členov pocit koordinácie, ktorý sa mal začať od príchodu Erika Tomáša na Úrad vlády SR.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár vyzval koaličných partnerov, najmä SNS, na zodpovednosť. Reagoval tak na utorkové vyjadrenia podpredsedu SNS Jaroslava Pašku k dôvodom vládnej krízy. Označil ich za neférové a nepravdivé. Podľa SNS však Paška má plné politické právo hovoriť o svojich názoroch a pocitoch, keď sa ho na ne novinári alebo médiá spýtajú.

Plné právo hovoriť o pocitoch

Podľa SNS však Paška má plné politické právo hovoriť o svojich názoroch a pocitoch, keď sa ho na ne novinári alebo médiá spýtajú. SNS zároveň vysvetlila, že jej podpredseda bol v utorok na Bôriku, kde sa uskutočnila Koaličná rada preto, že sa zúčastnil na rokovaní Legislatívnej rady vlády SR. "Jaroslav Paška hovoril o veciach, ktoré treba v koalícii nastaviť, len vyjadril, čo cíti," vysvetlila strana v reakcii.

"Vyjadrenia pána Pašku boli nezodpovedné, sú nefér a ani nie sú pravdivé. Ak si vie niekto predstaviť, že by sa v Smere-SD dohodli s pánom Matovičom, tak asi dostal úpal," poznamenal Bugár. Vyzval na zodpovednosť. "Vyzývam všetkých politických predstaviteľov, v tomto prípade hlavne predstaviteľov SNS, aby si uvedomovali ich zodpovednosť," povedal.

"Hnutie OĽaNO teší, že SNS hodnotí prácu našej poslankyne Veroniky Remišovej o rozhadzovaní 600 miliónov eur určených na vedu a výskum ako vysoko precízne analytické materiály," uviedlo v reakcii na slová Andreja Danka opozičné hnutie. To zároveň víta, že SNS tieto materiály a prácu Remišovej nespochybňuje."Očakávame teda, že za všetky prešľapy a zlyhania v rezorte školstva vyvodí Andrej Danko osobnú zodpovednosť," dopĺňa OĽaNO.

Lídri koaličných strán sa na stretnutí v utorok zhodli, že problém v koalícii nie je taký vážny a sú odhodlaní v nej pokračovať, alternatíva voči aktuálnej vláde totiž podľa nich neexistuje. Po rokovaní Koaličnej rady to oznámil Bugár, ktorý na brífing prišiel sám a tlmočil stanovisko vládneho trojlístka. Koalícia ešte krízu, ktorá vznikla po vypovedaní koaličnej zmluvy šéfom SNS, neuzavrela. Jej lídri sa opätovne stretnú v piatok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok