Cesta k dobrej kondícii vedie aj cez pivo a veľrybie stavce

TA3
19.8.2017 09:51

Kult tela a snaha o zdravý životný štýl sa rozšírili po celom západnom svete. Niektorých ľudí však už tradičné metódy cvičenia ako je aerobik či posilňovanie omrzeli a rozhliadajú sa po niečom kreatívnejšom. Vznikajú pre nich bizarné cvičebné programy. Z komunity berlínskych hipsterov sa napríklad rozšírila pivná joga.

Cesta k dobrej kondícii vedie aj cez pivo a veľrybie stavce
ČTK/ZUMA/Allen Eyestone

Cvičenie medzi exponátmi

Zaujímavé možnosti majú napríklad cvičením posadnutí obyvatelia austrálskeho Melbourne, tvrdia noviny Herald Sun. Tí, ktorí hľadajú nové možnosti, kde cvičiť, sa môžu pozrieť na najmenej pravdepodobné miesta. Napríklad Melbournske múzeum pozýva na ranné cvičenie nazvané "múzejné pohyby", pri ktorom inštruktori aerobiku vedú dospelých cvičencov na "kreatívnu aeróbnu výpravu" v budove Carlton Gardens.

Kreatívna výprava v skutočnosti znamená liezť po schodoch ako hmyz, skákať cez švihadlo medzi veľrybími stavcami a vydýchať sa v interiérovom dažďovom pralese. Tejto špeciálnej lekcie aerobiku sa môžu zúčastniť maximálne dvadsaťčlenné skupiny, ktoré sa môžu tešiť na "skutočné cvičenie so štedrou porciou zábavy," povedal organizátor a umelecký riaditeľ melbournskej spoločnosti BalletLab Philip Adams.

"Pozriete si múzeum ešte skôr, ako prídu bežní návštevníci, zacvičíte si v neuveriteľnom prostredí a užijete si skvelé raňajky skôr ako vykročíte do práce. A v kancelárii nebudete hovoriť o ničom inom," tvrdí Adams.

Pozdrav slnku alebo pivu

Koncom júla sa v Melbourne konala aj prvá lekcia pivnej jogy na streche hotela. Dvadsať pozvaných hostí pod vedením inštruktora cvičilo klasické ásány, medzitým nimi si však usrkávalo z bezlepkového piva. Benjamin Cairns zo spoločnosti distribuujúcej pivo Craft Revolution to nepokladá za reklamný ťah. Podľa neho ide o novú dimenziu zdravého človeka. "Joga a bezlepkové pivo nám prišlo ako dokonalé spojenie," dodal.

Pivná joga však nie je úplne novým výmyslom. Spojenie duchovnej meditácie a potešenia z piva najprv zaujalo hipsterov v Berlíne a z Nemecka sa rozšírilo do ďalších krajín. Koncept funguje celkom jednoducho. Na začiatku potrebujete dve fľašky piva. Obľúbená pozícia pozdrav slnku je transformovaná na "pozdrav pivu" a cvičenci pri nej držia fľašku. Celé cvičenie kombinuje niektoré cviky z jogy, zábavu a oddych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok