Kto bude šéfom ÚVO? Čas na podanie prihlášky vypršal

TA3 TASR
1.8.2017 12:50

O post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie sa pobije minimálne 10 kandidátov. Ide o opakovaný konkurz, keďže v tom prvom vláda nevybrala ani jedného z troch adeptov. Úrad vlády zatiaľ konkrétne mená tají. Už teraz je ale isté že do opakovaného výberu idú opäť terajšia šéfka úradu Zita Táborská a tiež právnik Peter Kubovič.

Kandidátov verejne vypočujú

O post predsedu Úradu pre verejné obstarávanie má záujem minimálne 10 kandidátov. Uviedol to tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. "Termín prihlásenia kandidátov bol do 31. júla 2017, zatiaľ bolo na úrad vlády doručených 10 prihlášok, čakáme na ďalšie doručené poštou," spresnil úrad vlády s tým, že proces voľby predsedu ÚVO a zverejňovanie informácií o ňom bude aj v aktuálnom druhom kole rovnaký ako v kole prvom.

"Po doručení všetkých prihlášok zasadne komisia, ktorá vykoná ich administratívnu kontrolu. Tí kandidáti, ktorí splnia všetky požiadavky určené vo výzve, budú verejne vypočutí vládou SR. O termíne verejného vypočutia budeme verejnosť a médiá informovať," dodal ÚV SR.

Vláda zrejme rozhodne v septembri

Vláda v prvom kole nevybrala svojho nominanta na predsedu ÚVO. Verejné vypočutie v máji tohto roka absolvovali traja kandidáti, ani jeden z nich však nezískal potrebný počet hlasov. O post šéfa úradu sa vtedy uchádzali jeho súčasná predsedníčka Zita Táborská, právnik z ÚVO Peter Kubovič a generálny riaditeľ sekcie riadenia projektov na ministerstve dopravy Juraj Méry. Päťročné funkčné obdobie Táborskej skončilo v júni.

Úrad vlády preto vyhlásil opätovnú výzvu na prihlásenie kandidátov na predsedu ÚVO, s termínom do konca júla. O kandidátovi vybranom vládou definitívne rozhodne Národná rada SR, a to pravdepodobne na svojej septembrovej schôdzi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok