U.S. Steel sa dostal zo straty, v druhom kvartáli dosiahol zisk

TA3 SITA
26.7.2017 10:50

Americká hutnícka spoločnosť U.S. Steel v druhom kvartáli dosiahla zisk 261 mil. USD, čiže 1,48 USD za akciu. V rovnakom období pred rokom pritom skončila v strate 46 mil. USD, čiže 32 centov na akciu. V reakcii na to, že hospodársky výsledok firmy sa medziročne zlepšil o vyše 300 mil. USD.

U.S. Steel sa dostal zo straty, v druhom kvartáli dosiahol zisk
SITA/AP

Viac ako dvojnásobný zisk

Hodnota akcií U.S. Steel sa tak posilnila o viac ako 9 percent. Zisk hutníckej spoločnosti bez zahrnutia jednorazových položiek bol za apríl až jún v sume 1,07 USD na akciu. Upravený zisk na akciu je tak viac ako dvojnásobne vyšší v porovnaní s odhadom analytikov oslovených v prieskume Zacks Investment Research , ktorí v priemere predpovedali, že bude vo výške 40 centov na akciu.

Generálny riaditeľ U.S. Steel Dave Burritt uviedol, že spoločnosť očakáva za celý tento rok zisk 300 mil. USD, čiže 1,70 USD na akciu, ak sa podmienky na trhu nezmenia.

"Zameriavame sa na naše strategické priority: dosahovanie prevádzkovej kvality v našom podnikaní, investovanie do zariadení prostredníctvom nášho programu revitalizácie majetku a poskytovanie zdrojov našim zamestnancom, ktoré potrebujú na realizáciu pozitívnych, podstatných zmien," konštatoval Burritt.

Prekonali očakávania trhu

Tržby U.S. Steel v druhom štvrťroku stúpli o 22 percent na 3,14 mld. USD, čo tiež prekonalo očakávania trhu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks, prognózovali tržby v objeme 2,98 mld. USD.

U.S. Steel má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni 2000.

V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok