Rodičia chorého Charlieho chcú, aby zomrel doma. Nemocnica je proti

TA3 ČTK
25.7.2017 18:01

Britskí rodičia nevyliečiteľne chorého 11-mesačného Charlieho Garda sa obrátili na súd so žiadosťou, aby synovi umožnil zomrieť doma. Ich právnik pritom obvinil nemocnicu, kde je chlapec ošetrovaný, že kladie prekážky na splnenie tohto "posledného želania" rodičov, napísala agentúra AP.

Chcú sa dohodnúť s lekármi

Charlieho rodičia Chris Gard a Connie Yatesovo vzdali dlhodobú snahu o využitie experimentálnej liečby k záchrane svojho potomka. Súčasne s tým dali najavo, že sa chcú s lekármi dohodnúť, ako by ich synovi mohlo byť umožnené zomrieť doma.

Advokát rodičov Grant Armstrong podľa médií sudcovi, ktorý sa kauzou zaoberá, povedal, že jeho klienti s nemocnicou hovorili o Charlieho prevoze domov, ale že zdravotnícke zariadenie kladie prekážky.

britain-sick-baby-84837-dfce7358e236434d950b728a8fefa317_0a000002-6a91-4620.jpg

Na akúkoľvek pomoc je už neskoro

Nemocnice, Great Ormond Street Hospital, tvrdí, že by želanie rodičov rada splnila, ale poskytnutie intenzívnej starostlivosti Charliemu mimo zdravotnícke zariadenie nie je jednoduché. Sudca podľa stanice BBC uviedol, že nemocnice ako kompromisné riešenie navrhla premiestniť chlapca do hospicu.

Poznamenal tiež, že "ide o problémy, ktoré volajú po vyriešeniach". Kedy sudca vynesie rozhodnutie, zatiaľ nie je jasné. Charlie trpí syndrómom mitochondriálneho vyčerpania, čo sa prejavuje postupným ochabovaním svalstva a poškodením mozgu; rodina oznámila, že podľa komplexných testov chlapcovo telo vykazuje nezvratná poškodenia a že na akúkoľvek pomoc je už neskoro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok