Slováci zdolali Španielov, v kvalifikácii na MS budú prinajhoršom štvrtí

TA3 TASR
23.7.2017 19:25

Slovenskí volejbaloví reprezentanti vyhrali vo svojom poslednom zápase na turnaji 3. kola kvalifikácie majstrovstiev sveta v belgickom Kortrijku nad Španielskom 3:1 a v tabuľke neskončia horšie ako na štvrtom mieste.

Slováci zdolali Španielov, v kvalifikácii na MS budú prinajhoršom štvrtí
TASR/František Iván

Zverenci Andreja Kravárika z piatich duelov dva vyhrali a nechali za sebou Španielov aj Bielorusov, čo je vzhľadom na skutočnosť, že v tíme chýbajú viaceré opory, dobrý výsledok. V prípade zaváhania Nemcov s Bieloruskom môžu skončiť Slováci aj tretí. O postup na svetový šampionát sa večer stretnú Belgičania a Estónci, domácim stačia dva sety.

Andrej Kravárik, tréner SR: "Som veľmi rád, že sme v poslednom zápase zdolali Španielov a s turnajom sa lúčime víťazne. Bol to veľmi náročný zápas pre oba tímy, pretože sme hrali piaty zápas za piaty deň a únava bola obrovská. Milo ma prekvapili chlapci, ktorí naskočili z lavičky, vďaka nim sme zápas doviedli do víťazného konca. Striedajúci hráči Firkaľ a Ludha potiahli tím v tých najťažších momentoch, pridali sa k nim ostatní hráči, zmobilizovali sme sily a vydreli víťazstvo.

"V útoku hral veľmi dobre Kriško, ktorý organizoval celý zápas našu hru a bol ťahúňom tímu. Cieľom tohto turnaja bolo čo najlepšie sa pripraviť na majstrovstvá Európy, ktoré nás čakajú o mesiac v Poľsku a po tejto stránke som spokojný. Šancu dostali mladí hráči a viacerí z nich, či už Petráš, alebo Firkaľ, ju využili a budem veľmi rozmýšľať o tom, kto bude zaradený do osemnástky do prípravy na majstrovstvá Európy," zhodnotil tréner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok