Chystá sa veľká odstávka. Ktoré domácnosti zostanú bez prúdu?

TA3 TASR
23.7.2017 13:40

Stredoslovenská energetika – Distribúcia vykoná údržbu a rekonštrukciu vedenia v mnohých obciach. Plánované odstávky budú prebiehať až do začiatku augusta.

Chystá sa veľká odstávka. Ktoré domácnosti zostanú bez prúdu?
SITA/Nina Bednáriková

Odstránia nedostatky

Obyvatelia kysuckých obcí Klokočov, Korňa, Staškov a Olešná zostanú v utorok 25. júla bez elektriny. "Bez prúdu zostane dokopy o niečo viac ako 1000 odberných miest. Vypnutie elektriny naplánovala naša spoločnosť na 7.15 h. Ak pôjde všetko podľa plánu, odstávka by mala skončiť pred 18.30 h," informoval TASR hovorca SSE-D v Žiline Miroslav Gejdoš.

Plánované odstávky využije spoločnosť aj na nátery stožiarových transformátorov vo vypnutých úsekoch. Pracovníci údržby okrem toho odstránia nedostatky energetických zariadení, ktoré zistili počas pravidelných revízií. "Hlavným cieľom všetkých aktivít je zabezpečiť bezporuchovosť a bezpečnosť sústavy," doplnil.

Odberateľov žiadajú o trpezlivosť

"Urobíme všetko preto, aby sme čas nevyhnutného bezprúdia skrátili na minimum. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a vhodnú prípravu na situáciu, aby predišli neželaným komplikáciám," upozornil Gejdoš.

Pripomenul, že každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke SSE-D. Vďaka tejto službe ho bude spoločnosť kontaktovať vždy s dostatočným predstihom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok