Merkelová nečakane prehovorila o svojom súkromí. Týmto si ju získal jej manžel

TA3 ČTK
27.6.2017 15:41

Na svojom manželovi si nemecká kancelárka Angela Merkelová najviac váži jeho oči, niekedy má problémy porozumieť vtipom v animovaných filmoch a najviac odvahy v živote potrebovala, keď mala skočiť z trojmetrovej dosky do bazéna. Aj to na seba žena, ktorá už 12 rokov stojí na čele nemeckej vlády, prezradila v rozhovore s časopisom Brigitte.

Merkelová nečakane prehovorila o svojom súkromí. Týmto si ju získal jej manžel
SITA/AP

Osobný život si stráži

Šesťdesiatdvaročná politička si svoje súkromie starostlivo stráži, čo bolo viditeľné aj v rozhovore, ktorý sa popri politike venoval aj jej osobnému životu. Zatiaľ čo na otázky týkajúce sa politiky Merkelová reagovala bez problémov, pri otázkach smerujúcich na svoje súkromie sa dlhšie zamýšľala a nezriedka sa v odpovedi obmedzila na jednu vetu.

"Mali sme spoločnú prácu," odvetila napríklad na otázku, či by mohla popísať, ako sa zoznámila so svojím súčasným manželom Joachimom Sauerom. Na otázku, čo si na ňom najviac váži, zase po chvíľke váhania povedala, že oči. Po krátkej pauze potom ocenila aj jasný postoj svojho druhého manžela v mnohých otázkach.

germany-britain-221544da25cc4c5b9b53921bcb2e1786_0a000002-5da4-2e33.jpg

Chcela byť baletkou

Veľmi krátka bola aj prvotná odpoveď Merkelovej na to, či majú s manželom rovnaký zmysel pre humor. "Niekedy áno," povedala s úsmevom. Až potom doplnila, že jej muž oveľa lepšie rozumie animovaným filmom. Ona má vraj zasa radšej situačný humor.

Pôvodom vedecká pracovníčka v rozhovore pripustila, že športu veľa nedá. Keď už, tak je jej obľúbenou fyzickou aktivitou chôdza. V mladosti vraj snívala o tom, že bude baletnnou tanečnicou alebo cvičiteľkou. Čoskoro ale prišla na to, že túži po tom robiť práve tie veci, ktoré nevie. "Je potrebné sa zmieriť so svojimi obmedzeniami," dodala.

K detstvu sa viaže aj jej spomienka na to, akú veľkú dávku odvahy potrebovala, aby sa odhodlala k skoku z trojmetrovej dosky do vody. V politike vraj zase dlho zbierala odvahu, aby v jednom zo svojich prvých rozhovorov s bývalým americkým prezidentom Georgeom Bushom mladším nastolila tému ochrany klímy. Až raz skončí v politike, teší sa okrem iného na pohodovejšie rána. "Myšlienka, že by som si ráno mohla dlhšie pospať mi nie je cudzia, dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok