Pavlendová majsterkou Slovenska, spoločné MS vyhrala Nosková

TA3 TASR
24.6.2017 12:41

Česká cyklistka Nikola Nosková z tímu BePink Cogeas zvíťazila v cestných pretekoch v kategórii žien na spoločných majstrovstvách Slovenska a Českej republiky v Žiari nad Hronom. Titul majsterky Slovenska získala Alžbeta Pavlendová z CK Dukla Bratislava, do cieľa prišla na celkovej tretej pozícii.

Pavlendová majsterkou Slovenska, spoločné MS vyhrala Nosková
TASR/Martin Palkovič (ilustračné foto)

Na trati dlhej 82,5 km sa rozhodovalo o víťazke až v samotnom závere. Hneď od úvodu sa odtrhla od pelotónu česká pretekárka Lucie Hochmannová z tímu Dukla Praha. Jej únik však vydržal len do druhého okruhu, potom ju pohltil pelotón.

Pred záverečným okruhom sa držalo pokope 23 pretekárok. Podľa očakávania prinieslo zvýšené tempo rozdelenie, na čele sa udržala deviatka s minútovým náskokom na pelotón. Postupne napokon zostala v boji o víťazstvo sedmička cyklistiek.

Tri kilometre pred cieľom nastúpila Jarmila Machačová, ostatné pretekárky si jej útok bez väčších problémov ustrážili. V závere bola najrýchlejšia Nosková, ktorá triumfovala pred Hochmannovou, na tretej pozícii prišla najlepšia zo Sloveniek Pavlendová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok