Trump už vie, ako splatiť múr s Mexikom. Pomôcť má Slnko

TA3 TASR
23.6.2017 07:24

Americký prezident Donald Trump navrhol, aby na plánovanom bezpečnostnom múre medzi USA a Mexikom boli inštalované solárne panely. Tie by podľa neho generovali lacnú energiu a pomohli by splatiť náklady na výstavbu tohto sporného múru, uviedla spravodajská stanica BBC.

Trump už vie, ako splatiť múr s Mexikom. Pomôcť má Slnko
SITA/AP

Trump prišiel s návrhom na mítingu v meste Cedar Rapids, štát Iowa, kde svojim stúpencom ďalej povedal, že predmetný nápad je jeho vlastný, hoci solárne panely už boli zahrnuté v predtým predložených projektoch múru. "Solárny múr, panely. Nádhera. Celkom dobrá predstava, nie? Môj nápad," vyhlásil.

trump-solar-wall-04600-f3cedc76dd62406f869c43a70eda4bb8_0a000002-a5bc-d884.jpg

Na výzvu ministerstva pre vnútornú bezpečnosť ohľadom vypracovania projektov na výstavbu múru zareagovalo viac než 200 spoločností. Medzi nimi je aj istá firma z Las Vegas, v ktorej návrhu oceľovo-betónovej konštrukcie figurujú i solárne panely. Zmienený rezort uviedol, že do užšieho výberu sa dostalo 20 spoločností.

Trump výstavbu múru na americko-mexických hraniciach prisľúbil počas svojej vlaňajšej predvolebnej kampane. Jeho účelom má byť zamedzenie ilegálnej imigrácii a pašovaniu drog do USA. Trump zároveň trvá na tom, aby náklady znášalo Mexiko, tamojší prezident Enrique Peňa Nieto však túto alternatívu odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok