Pri pezinskej krčme nadával Portugalčanovi, poslali ho za mreže

TA3 SITA
22.6.2017 10:46

Opica ho prišla draho. Agresívneho Oskára, ktorý pred pohostinstvom v Pezinku bez príčiny nadával občanovi Portugalska a napadol ho, poslali do väzenia.

Pri pezinskej krčme nadával Portugalčanovi, poslali ho za mreže
SITA/AP

Napodobňoval opicu a útočil metlou

Recidivista Oskár zaútočil na Portugalčana bez zjavnej príčiny. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová priblížila, že Oskár začal poškodeného bezdôvodne urážať a nadávať mu do opíc. Slovne na neho útočil aj inými urážlivými slovami, ktorými narážal na čiernu pleť poškodeného, pričom napodobňoval opicu.

Na otázku poškodeného, prečo ho uráža, obvinený pokračoval v slovných urážkach a súčasne sa ho snažil udrieť do tváre, čo sa mu poškodený snažil vrátiť. Na to sa Oskár pokúšal uchopiť neďaleko stojaci detský bicykel pripútaný k stojanu, aby ho použil pri útoku, čo sa mu nepodarilo. Odbehol do neďalekého pohostinstva, odkiaľ vzal drevenú metlu a vybehol na ulicu za poškodeným. Keď ho dobehol, pokúšal sa ho udierať drevenou rúčkou od metly.

Viackrát súdne trestaný

Poškodený na odvrátenie pretrvávajúceho útoku zdvihol na svoju sebaobranu kamennú kocku z obrubníka chodníka a hodil ju na útočiaceho. Následne Oskár úmyselne poškodil mobilný telefón poškodeného, ktorý si odložil s osobnými vecami na chodník, aby sa mohol brániť. Vulgárne a urážlivo pre farbu jeho pleti naďalej nadával poškodenému aj po privolaní hliadky Mestskej polície mesta Pezinok. Hliadkou bol nakoniec zadržaný.

Tökölyová dodala, že muž sa skutku dopustil z dôvodu nenávisti voči jednotlivcovi pre jeho skutočnú príslušnosť k niektorej rase a farbe pleti, teda z osobitného motívu. Obvinený konal úmyselne z dôvodu predpokladanej nenávisti k farbe pleti a rase poškodeného. Oskár bol doposiaľ viackrát súdom trestaný. Samosudca Špecializovaného trestného súdu ho trestným rozkazom uznal za vinného z prečinu poškodzovania cudzej veci a prečinu výtržníctva. Oskár si posedí 20 mesiacov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok