Lexa chce presvedčiť, že neujde za hranice. Odovzdal pas

TA3 TASR
2.6.2017 15:51

Televízii TA3 sa podarilo získať dokument, v ktorom sa právny zástupca Ivana Lexu obrátil na predsedu bratislavského okresného súdu Dávida Lindtnera. Po zrušení Mečiarových amnestií panujú obavy, že opäť ujde do zahraničia. Lexa chce vraj upokojiť situáciu a odovzdáva súdu pas.

Bývalý šéf SIS Ivan Lexa, ktorý šéfoval tajnej službe v čase únosu Michala Kováča mladšieho do cudziny, odovzdal predsedovi Okresného súdu Bratislava III Dávidovi Lindtnerovi svoj cestovný pas. Lexa to údajne urobil dobrovoľne a pas odovzdal na dobu neobmedzenú.

Lexa sa okrem iného odvoláva na mediálny tlak a hystériu. Keďže tomu chce podľa vlastných slov zabrániť, odovzdal na súde svoj pas. "Skutočnú vôľu zotrvať na území Slovenskej republiky a byť k dispozícii príslušným štátnym orgánom deklaruje aj skutočnosť, že môj mandant mal zakúpenú letenku na zahraničnú cestu do Mexika na prelome marca a apríla. Avšak na uvedenú zahraničnú cestu s ohľadom na avizované rozhodovanie národnej rady o takzvaných Mečiarových amnestiách vôbec nenastúpil a letenky stornoval," uvádza sa v dokumente.    

Lexa sa mal podieľať na zavlečení prezidentovho syna do cudziny. Už raz sa snažil utiecť do Juhoafrickej republiky, odkiaľ ho po dvoch rokoch doviezla na Slovensko eskorta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok