British Airways rušia niektoré lety, chaos na letiskách pretrváva

TA3 TASR
28.5.2017 16:52

Chaos na britských letiskách pretrváva. Letecká spoločnosť British Airways naďalej ruší niektoré spoje z letísk Heathrow a Gatwick. Problém spôsobil hromadný výpadok počítačového systému.

Problémové odlety z Londýna

Letecká spoločnosť British Airways oznámila, že po sobotňajšom veľkom výpadku svojho počítačového systému stále pracuje na návrate k svojej obvyklej prevádzke. Vo svojom vyhlásení BA vyslovila očakávanie, že jej lety z londýnskeho letiska Gatwick sa obnovia úplne a zabezpečená bude aj väčšina letov lietadiel BA z letiska Heathrow.

Spoločnosť však súčasne pripustila, že ešte môžu nastať problémy s odletmi lietadiel spoločnosti z Londýna. BA dodala, že na obe letiská by sa dnes mali dostaviť len cestujúci s už potvrdenou rezerváciou, ktorí si na mieste overia, či ich lietadlo skutočne má naplánovaný odlet.

British Airways bola v sobotu nútená anulovať všetky svoje lety zo spomínaných londýnskych letísk, a to akurát na začiatku predĺženého víkendu, keď z Británie plánovali odcestovať tisíce ľudí.

Výpadok v elektrickej sieti

Vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti Twitter generálny riaditeľ BA Alex Cruz spresnil, že vzniknutá situácia súvisela s výpadkom v elektrickej sieti a nebol spôsobený počítačovým útokom.

Ľudia, ktorí mali letenky BA a nemohli odcestovať, vyjadrovali svoje sklamanie a hnev okrem iného aj na sociálnych sieťach. Spoločnosť BA sa im ospravedlnila a prostredníctvom tweetov ich ubezpečovala, že sa pracuje na odstránení problému a hľadaní alternatívneho riešenia pre klientov, ktorí mali letenky na sobotu. Dodala, že tým cestujúcim, ktorí nemohli kvôli vzniknutej situácii odcestovať podľa plánu a ktorým nedokázali zabezpečiť odlet z Londýna s inou spoločnosťou, vráti BA peniaze za letenku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok