Iuventa využila prvý majstrovský mečbal a má jubilejný desiaty titul

TA3 SITA
26.5.2017 21:59

Hádzanárky Iuventy Michalovce obhájili titul slovenských šampiónok, keď finálovú sériu národného play-off o majstra SR žien 2016/2017 rozhodli vo svoj prospech v najkratšom čase. Zverenky trénera Františka Urbana po dvoch minulotýždňových triumfoch dosiahli tretie potrebné víťazstvo na palubovke súpera.

V treťom finále vyhrali hráčky z Michaloviec v Šali nad miestnym HK Slovan Duslo hladko 28:18 (13:8). Michalovčanky zvíťazili v sérii jednoznačne 3:0 na zápasy. Hráčky Iuventy predĺžili šnúru svojich titulov na sedem a celkovo si vybojovali jubilejné desiate prvenstvo v histórii michalovského klubu, vďaka čomu sú už najúspešnejším tímom v ére samostatnosti, pričom o jeden primát predstihli svojho finálového súpera.

Urban tretíkrát vo funkcii hlavného kouča priviedol k zlatu svoje zverenky, s ktorými sa opäť teší zo zisku treble, keďže v sezóne 2016/2017 triumfovali okrem národného play-off aj v Slovenskom pohári i spoločnej slovensko-českej súťaži. Iuventa získala tri trofeje v jednom ročníku už štvrtýkrát za sebou.

Michalovčanky okrem predlanskej výnimky, keď ich finálovými súperkami boli prvýkrát Partizánčanky, opäť získali titul v súbojoch so Šaľou. Iba v roku 2014 sa radovali z majstrovskej koruny pred svojím publikom v Chemkostav aréne. Teraz opäť nadviazali na tradíciu rozhodujúcich triumfov na palubovkách súperov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok