Začína sa veľká výstavba na Nivách, prinesie aj novú stanicu

TA3 SITA
15.5.2017 15:35

Spoločnosť HB Reavis začína s výstavbou na Nivách v bratislavskej mestskej časti Ružinov, ako prvú postaví administratívnu budovu Nivy Tower.

Začína sa veľká výstavba na Nivách, prinesie aj novú stanicu
TASR HB Reavis

Pribudne i nákupné centrum a tržnica

Ako informovala Martina Jamrichová z HB Reavis, investora projektu, v lete následne spoločnosť začne s výstavbou nového autobusového terminálu s nákupným centrom a tržnicou na mieste pôvodnej autobusovej stanice. Podľa Jakuba Gossányiho z HB Reavis Slovakia projekt Stanice Nivy prinesie Bratislave novú autobusovú stanicu, nákupné centrum s tržnicou či administratívnu budovu. "To všetko v srdci novovznikajúcej biznis štvrte," uviedol Gossányi.

V rámci prípravných prác, ktoré predchádzali samotnej výstavbe, odstránil investor lávku pre chodcov na Mlynských nivách a staré koľaje, a asanoval pôvodné objekty pohrebníctva na Svätoplukovej ulici. V čase výstavby novej autobusovej stanice budú môcť cestujúci využívať služby náhradnej stanice na Bottovej ulici.

Spoločnosť HB Reavis už dokončila interiérovú renováciu Centra Bottova na náhradnú
autobusovú stanicu, v druhej fáze čaká centrum úprava exteriéru. Okrem nástupíšť a výstupíšť v priestoroch náhradnej stanice budú dostupné obvyklé služby, aby pokryli potreby cestujúcich.

Unikátom bude strecha s bežeckou dráhou

Administratívna budova Nivy Tower s výškou 125 metrov, ktorá sa bude nachádzať na rohu Svätoplukovej ulice a Mlynských nív, ponúkne návštevníkom napríklad reštauráciu s výhľadom na Bratislavský hrad, Kolibu či Kamzík, priestory na konanie konferencií a ľudia sem budú môcť zavítať aj na rôzne výstavy. Jej dokončenie plánuje investor na prelome rokov 2019 až 2020.

Nová autobusová stanica ponúkne medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, tržnicu a administratívnu budovu. Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia. Nástupištia autobusov plánujú v prvom podzemnom podlaží, nad zemou budú obchody, tržnica, reštaurácie či detské zóny.

Unikátom novej stanice bude strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a vybavením pre aktívny oddych a šport. Projekt uvažuje s 2 150 parkovacími miestami. Koncept stanice navrhla britská architektonická kancelária Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok