Zima je späť. Sneh komplikoval dopravu najmä na horských priechodoch

TA3 TASR
19.4.2017 22:13

Na Slovensko sa vrátila zima. Husté sneženie potrápilo vodičov vo viacerých častiach krajiny. V priebehu dňa pod Tatrami napadlo 30 centimetrov snehu. Poveternostná situácia v hlavnom meste si vyžiadala zvýšenie počtu mechanizmov zimnej údržby.

Horský priechod Javorina je prejazdný z oboch strán zo smeru od Červenej Skaly, v okrese Brezno, ako aj Muránskej Huty v okrese Revúca, ale iba pre vozidlá do 3,5 tony a so zimnými pneumatikami. Ako informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, aj po ošetrení vozovky cestármi je na ceste súvislá vrstva snehu.

Podobne je na tom aj horský priechod Čertovica v okrese Brezno, ktorý je prejazdný pre vozidlá do 3,5 tony a aj to so zimnými pneumatikami. Prejazdný je aj horský priechod Vernár v okrese Poprad, a to pre osobnú aj nákladnú dopravu.

Aktuálna poveternostná situácia v hlavnom meste si vyžiadala zvýšenie počtu mechanizmov zimnej údržby, ktoré sa starajú o zjazdnosť ciest. Podľa informácií hovorkyne Bratislavy Zuzany Onufer sú momentálne v akcii štyri vozidlá. "Podľa potreby zabezpečujú posyp a pluhovanie," uviedla. Popoludní zasahovali najprv na Kolibe, neskôr i v Karlovej Vsi, Lamači, Dúbravke i na Palisádach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok