Ozbrojenci zaútočili na reštauráciu, neprežilo najmenej 18 ľudí

TA3 TASR
14.8.2017 06:08

Osemnásť ľudí prišlo o život a ďalších dvadsať utrpelo zranenia po tom, ako traja podozriví džihádisti spustili v nedeľu večer paľbu na zákazníkov pred hotelom a tureckou reštauráciou v centre Ouagadougou, hlavnom meste africkej krajiny Burkina Faso. O počte obetí informoval miestny minister komunikácií Rémi Dandjinou.

Centrum mesta uzavrela armáda a americké veľvyslanectvo v Ouagadougou varovalo svojich občanov, aby sa tejto oblasti vyhýbalo. Aj niekoľko hodín po začiatku útoku bolo počuť prudké prestrelky, uviedol reportér agentúry AP priamo z miesta činu. Podľa britskej spravodajskej stanice BBC môže ísť o útok jednej zo skupín napojených na al-Káidu, ktorú sú aktívne v regióne Sahelu.

Útok bol zameraný na dve lokality - Hotel Bravia a Istanbul Restaurant. Obete sú spomedzi rôznych národností. Najmenej jeden z mŕtvych je Turek a ďalší Francúz.

K podobnému útoku došlo na tej istej ulici v januári 2016, keď cieľom boli Splendid Hotel a neďaleká reštaurácia Cappucino. K zodpovednosti zaň sa prihlásila al-Káida. Viac ako 170 ľudí zobrali za rukojemníkov a 30 zabili. Burkina Faso je súčasťou oblasti Sahelu, ktorý zahŕňa Mali, kde sú islamistické skupiny aktívne od roku 2012, dodáva BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok