Trnava si berie príklad z Nórska. Zvýhodní elektromobily

TA3 TASR
29.3.2017 11:25

Mesto Trnava sa rozhodlo, ako jedno z prvých na Slovensku, vsadiť na kartu elektromobilov. Zvýhodní ich podobne ako to robia v oveľa väčšej miere vo vyspelom Nórsku. V tejto krajine majú elektromobily veľké bonusy - niekde napríklad nemusia platiť za parkovanie.

Trnava si berie príklad z Nórska. Zvýhodní elektromobily
SITA

Majitelia vozidiel na elektrický pohon budú mať odteraz ročnú neprenosnú parkovaciu kartu za 10 eur, čo je v porovnaní s ostatnými vodidlami štyridsaťkrát menej. Zároveň sa v meste rozhodli začať budovať rýchlonabíjacie stanice a vstúpili do rokovaní s investorom. Okrem toho samotná radnica chce postupne obnoviť celý svoj vozový park a súčasné služobné autá nahradiť elektromobilmi. Informoval o tom dnes primátor Peter Bročka.     

Do konca roka by podľa neho mohlo byť inštalovaných okolo päť nabíjacích staníc. Primátor kroky samosprávy vníma hlavne perspektívne, podľa neho aktuálne "je v Trnave minimum elektromobilov". Jeden dostala na skúšobnú dobu pred časom aj radnica, na základe toho začali potom uvažovať o kúpe pre potreby zamestnancov. "Investor, s ktorým sme v kontakte, hovorí aj o požičovni elektromobilov a elektrobicyklov," dodal Bročka. O cenách parkovacích kariet rozhodli poslanci na svojom zasadnutí v utorok 28. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok