Odvaha jej nechýba, manžela vytiahla z čeľustí krokodíla

TA3 TASR
27.3.2017 20:03

Namíbijčanke udelila polícia cenu za odvahu, pretože zachránila svojho manžela z tlamy krokodíla. Informoval o tom denník The Namibian. Elizabeth Shintanguová prala vlani oblečenie na rieke Kavango neďaleko mesta Rundu na severovýchode Namíbie, jej manžel Matheus Kativa sa zatiaľ kúpal.

Odvaha jej nechýba, manžela vytiahla z čeľustí krokodíla
ilu foto SITA/AP

Voda bola červená od krvi

Kativa denníku povedal, že zrazu mal pocit, akoby "naňho spadlo auto". A pokračoval: "Kričal som o pomoc a potom som už len videl, že na plazovi je moja manželka a zápasí s ním". "Potom ma krokodíl pustil a nechal tak, ale už som mal odtrhnuté predlaktie," dodal farmár. Skôr ako manželia stihli doplávať na breh rieky, krokodíl sa vrátil a znova Kativu schmatol.

"Voda bola celá červená od krvi. Potom som videla mužovu tvár, kývol mi rukou na rozlúčku," spomínala Shintanguová.
Znova vytiahla manžela z čeľustí krokodíla, ale plaz zaútočil tretíkrát. Ženine výkriky zalarmovali ľudí z blízkej dediny, ktorí vytiahli dvojicu z rieky.

Odvážne ženy

Guvernér regiónu Východné Kavango Samuel Mbambo uviedol, že keď niekoho napadne krokodíl, vo väčšine prípadov ľudia buď utekajú po pomoc alebo neurobia nič. "Nehovorím, že treba skočiť do rieky a bojovať s krokodílom, ale faktom je, že to urobila bez váhania. Muži teraz vidia, aké odhodlané sú naše ženy, keď nás treba zachrániť pred nebezpečenstvom," povedal guvernér.

"Vďaka tomuto druhu nezištnosti je naša spoločnosť lepšia," vyhlásila regionálna policajná veliteľka Johanna Ndahafaová Ngondoová.
Kativa označil všetky ženy za odvážne a dodal, že ony len čakajú na správnu chvíľu.

Témy: manžel Namíbia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok