Odsúdili moslimských migrantov, ktorí hodili cez palubu kresťanov

TA3 ČTK
20.2.2017 21:08

Súd v sicílskom Palerme potrestal česť moslimských migrantov na 18 rokov väzenia za to, že počas plavby cez Stredozemné more hodili cez palubu 12 utečencov kresťanskej viery, ktorí sa následne utopili.

Odsúdili moslimských migrantov, ktorí hodili cez palubu kresťanov
foto ilu SITA/AP

Prokuratúra vinníkov obžalovala z vraždy a žiadala pre nich doživotie, súd ale podľa miestnych médií odmietol uznať závažnú priťažujúcu okolnosť, ktorou mala byť nenávisť z náboženských dôvodov. Rozsudok odsúdeným taktiež uložil pokutu 1,2 milióna eur. Ďalších osem obžalovaných súd oslobodil, zatiaľ čo jeden dostal štvorročný trest za pašovanie ľudí.

Proces sa týkal udalostí z apríla 2015, kedy na člne plnom utečencov z afrických krajín vypukol konflikt medzi veriacimi rôznych náboženstiev. Podľa výpovedí svedkov pri ňom moslimskí utečenci fyzicky napadli kresťanov z Nigérie a Ghany a zhodili ich do mora. Svedkovia, ktorí boli tiež v člne, uviedli, že moslimskí utečenci zvrhli do mora neplnoletého kresťana, pretože sa nahlas modlil k Ježišovi. “Boli ako zmyslov zbavení. Chceli po nás všetkých, aby sme sa obrátili na moslimskú vieru. Kto odmietol, toho hodili do vody,“ uviedol podľa médií jeden z preživších. Ostatným, sa podľa neho podarilo prežiť, pretože sa postavili na odpor a vytvorili ľudskú reťaz, aby nespadli do vody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok