Zadržali mladú Slovenku, ktorá spálila a pomočila Korán

TA3 PZ
17.2.2017 12:54

Až šesťročné väzenie hrozí mladej žene zo Slovenska, ktorá sa na internete "preslávila" zhanobením posvätnej knihy islamu, Koránu. Správu o jej počínaní prebrali aj zahraničné médiá, nie je preto vylúčené, že hrozba teroristického útoku voči Slovensku sa zvýšila.

Zadržali mladú Slovenku, ktorá spálila a pomočila Korán
reprofoto Facebook

Hrozí jej šesťročné väzenie

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 24-ročnú ženu zo zločinu výroby extrémistických materiálov v súbehu s prečinmi násilie proti skupine obyvateľov, hanobenie národa, rasy a presvedčenia a  podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Za tieto trestné činy jej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od šesť mesiacov až do šiestich rokov," uviedla k zadržaniu Slovenky policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Mladá Adriana (na Facebooku vystupuje ako Sheila) na videu ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to Korán. "Vytrháva z nej strany, hádže ich na zem (jednou zo strán si na videu utrie zadok, roztrhanú knihu pomočí) a potom ich zapáli," pokračuje hovorkyňa.

sdfdfdf_0a000002-e400-292e.jpg

Nikto ju vraj nezastaví

Na videu potom zdôrazňuje, že ju "v žiadnom prípade nikto nezastaví," a nezabráni uverejňovaniu videí, fotografií, alebo textov o islame.

"Proste za tým si stojím a sú to pre mňa paraziti, ktorí sú horší ako svrab, aby keď sa nevedia prispôsobiť oni nám, tak tu nemajú čo hľadať. ... Tak som sa rozhodla, že patrí to obecne čisto iba k islamom, k muslimom a islamu. Všetkých si Vás postupne budem loviť a každý, kto sa mi postaví do cesty a bude ma chcieť zastaviť tak dopadne veľmi ťažko na hubu. ... takisto ma nejak nezastavia a pôjdem po každom muslimovi. ...  Týmto všetkých zvolávam, každý kto bude silný a odvážny a bude mať odvahu sa postaviť tejto celej skorumpovanej zasranej nákazy, alebo parazitných svrabov alebo jak to nazvať tak s hrdosťou pôjdem s Vami a keďže ja som zákon a takisto kat a bez ohľadu na to, či to bude žena, dieťa, alebo chlap, každého, kto sa mi postaví do cesty bez problémov oddelám. Týmto odkazujem všetkých za Československo, zvolávam všetkých do boja,“
cituje ženu policajná hovorkyňa.

Národná kriminálna agentúra ženu identifikovala a získala informácie o jej pobyte. Na konci pracovného týždňa ju policajti zadržali v Ružomberku. "Zaistili tiež päť mobilných telefónov, pamäťové médiá a vlajky Slovenskej republiky," dodala Baloghová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok