Po dobodaní turistiek Egypťanovi naordinovali psychiatriu

TA3
7.8.2017 20:49

Egypťana, ktorý v Hurghade zabil tri turistky, previezli na psychiatriu. Muž bude pod lekárskym drobnohľadom 45 dní.

Egyptský hlavný prokurátor pre zločiny ohrozujúce národnú bezpečnosť nariadil prevoz Egypťana na psychiatrickú kliniku. Tam posúdia jeho psychický stav. Bezpečnostné zdroje uviedli, že Abd ar-Rahmán Šabán Abúkura sa pokúsil pridať k extrémistickej organizácii Islamský štát, a vyšetrovatelia najprv odporučili, aby boli proti nemu vznesené obvinenia z terorizmu. Išlo totiž o prvý veľký útok na zahraničných turistov od podobného útoku spred roka v tom istom letovisku.

Abúkuru zadržal hotelový personál a polícia ho následne zatkla. Útočník zranil aj ďalších troch turistov. Útok sa stal práve v čase, keď sa Egypt zo všetkých síl snaží znovu oživiť turistický ruch, ktorý trpí vinou bezpečnostných hrozieb a rokmi politických nepokojov. Vláda prezidenta Abdala Fattáha Sísího bojuje proti islamistickému povstaniu, ktoré si na severe Sinajského polostrova vyžiadalo životy stoviek vojakov a policajtov a rozšírilo sa už aj do ďalších častí Egypta.

Dobodaná 36-ročná česká turistka po útoku zo 14. júla bojovala v egyptskej nemocnici o život, ale 27. júla zomrela. Abúkura ju údajne zasiahol nožom do nohy a do chrbta. Pôvodné správy uvádzali, že jej zranenia nie sú vážne. Neskôr však české ministerstvo zahraničných vecí informovalo, že sa jej stav dramaticky zhoršil. Potom oznámilo, že žena sa nachádza v stave klinickej smrti. Svoj boj o život prehrala v noci na 27. júla, napísal spravodajský portál Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok