Banská Bystrica sa dostala na čelo tabuľky po víťazstve nad Nitrou

TA3 TASR
24.1.2017 20:43

V dohrávke 28. kola Tipsport Ligy, ktorú zapríčinila ešte v decembri porucha na chladiacom zariadení, sa bojovalo aj o prvú priečku tabuľky. Nárok na ňu malo len to mužstvo, ktoré trojbodovo zvíťazí a táto motivácia od začiatku viac zachutila domácim.

Domácim pomohli presilovky

V 1. tretine im k dvojgólovému vedeniu pomohli dve presilovky, najskôr Surový v 8. min usmernil do siete puk odrazený po strele Hickmotta od mantinelu, a potom Hickmott v 15. min z uhla prekvapil brankára Valentu. Nitranom trvalo pomerne dlho, kým sa zahriali do normálneho tempa a umožnili do konca tretiny 'baranom' aj ďalšie šance, v 17. min opät v presilovke pohrozili Buc i Zigo a v 20-tej boli blízko ku gólu aj Truchno a Matoušek.

V 2. tretine pridal v 29. min po chybe nitrianskej obrany tretí gól Kafka a hostia mierili k prehre nemilosrdným spôsobom. Tretí inkasovaný gól im však akoby pomohol k precitnutiu a odrazu bolo na ľade iné mužstvo, agresívnejšie, priamočiarejšie a často strieľajúce. V 34. min vymysleli Tvrdoň so Slovákom peknú akciu a Slovák s prehľadom znížil. Domáci mali čo robiť, aby súperovi znemožnili streliť kontaktný gól, našťastie pre nich im pomohli aj nitrianske vylúčenia.

Bitka v závere zápasu

Presilovku piatich na troch v trvaní 51 sekúnd si preniesli aj do tretej tretiny, dobre ju nezahrali a nádej Nitranov na zvrat trvala. Dôležitý moment sa zrodil v 46. min, Lamper vykúzlil krásne sólo, bravúrne sa vyhol aj bodyčeku Ordzovenského a 'baranov' nasmeroval na víťazstvo a vedúci tabuľkový post. U 'baranov' sa prejavila ku koncu herná pohoda, Bortňákovi chýbalo v 50. min len málo, aby víťazstvo v prečíslení ešte zvýraznil, v defenzíve boli pozorní a disciplinovaní a hosťom neumožnili nadýchnuť sa a priebeh skomplikovať.

V 56. min ešte Macík znížil v presilovke, potom vzruch nastal pri pravej bitke bez rukavíc Ziga a Paukovčeka, Nitrania ešte zatlačili, no už bez ďalšieho efektu, napriek záverečnej power play.

HC'05 B.Bystrica - HK Nitra 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 8. Surový (Hickmott, Matuškin), 15. Hickmott (Matuškin, Maione), 29. Kafka (Truchno, Zigo), 46. Lamper (Matoušek, Bortňák) - 34. Slovák (Tvrdoň, Blackwater), 56. Macík (Versteeg, Meland). Rozhodcovia Goga, Baluška - Stanzel, Synek, vylúčení 7:7, navyše Zigo - Paukovček 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 2743 divákov.

Zostavy:

HC'05 B. Bystrica: Bacashihua - Wishart, Maione, Kubka, Ďatelinka, Gründling, Mihalik, Matuškin, Ťavoda - Lamper, Bortňák, Matoušek - Kafka, Zigo, Truchno - Hamráček, Tamáši, Belluš

HK Nitra: Valent - Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím - Blackwater, Slovák, Tvrdoň - Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Štefanka, Majtek - Šille, Paukovček, Cope

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok