Rajičová sa teší na atmosféru, Neuman s jasným plánom

TA3 TASR
23.1.2017 22:25

Najlepší slovenskí krasokorčuliari sa budúci týždeň predstavia na majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia v Ostrave. V súťaži žien bude bojovať Nicole Rajičová, medzi mužmi Michael Neuman a spoločnú premiéru na ME zažijú tanečníci Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley.

Zverenkyňa trénera Krokavca sa pripravuje v USA

Dvadsaťjedenročná Rajičová bude v Ostrave obhajovať minuloročné 12. miesto z ME v Bratislave. Jej najlepší výsledok z kontinentálneho šampionátu je 11. miesto z roku 2015. V tejto sezóne sa predstavila aj na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave, kde skončila piata. Pozvánku dostala aj na prestížne novembrové podujatia Grand Prix ISU Rostelecom Cup v Moskve, kde skončila siedma, resp. na NHK Trophy v Sappore, kde finišovala jedenásta.

"Do Ostravy sa veľmi teším, lebo slovenskí fanúšikovia to majú blízko a predpokladám, že tam bude podobná atmosféra, aká bola v Bratislave. Stále na to spomínam. Dúfam, že sa mi v Ostrave podarí dobre zajazdiť. Urobím pre to maximum, tak, ako vždy. Budem rada, keď už budem konečne stáť na súťažnom ľade, lebo čakanie na takto dôležité podujatie je vždy náročné," povedala Rajičová.

Zverenkyňa trénera Igora Krokavca sa dlhodobo pripravuje v USA. Slovensko reprezentovala aj na ZOH 2014 v Soči. Je trojnásobnou majsterkou Slovenska, naposledy v decembri v Katoviciach sa pred ňu len v celkovom hodnotení dostala Maďarka Ivett Tóthová.

"Sme v dobrej nálade, pripravení. Sme radi, že sa ME konajú v Ostrave, kde to máme blízko. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon. Na tréningoch sme sa snažili zaradiť do programu trojitý lutz a trojitý toeloop, čo je najťažšia kombinácia, ktorú všetky najlepšie krasokorčuliarky zvládajú. Nie je to ešte ideálne, ale do hlavného sezónneho cieľa - majstrovstiev sveta, to stabilizujeme," uviedol tréner Krokavec na nedeľňajšom brífingu na Zimnom štadióne V. Dzurillu v Bratislave.

V Ostrave má jasný plán

Neuman má v Ostrave jasný plán - napraviť dojem z vlaňajšieho európskeho šampionátu v Bratislave. "Tvrdo som počas posledných týždňov trénoval, chcem čo najlepšie odjazdiť krátky program. Trochu sme ho upravili, aby som mohol získať viac bodov. Vlani sa mi postup do voľných jázd nepodaril, čo ma ešte dlho mrzelo. Odvtedy čakám na šancu napraviť tento výsledok," zamyslel sa Neuman, ktorý v týchto dňoch získal slovenské občanstvo a bude reprezentovať aj na 28. zimnej univerziáde v Almaty.

Myslivečková a Csölley sa prvýkrát spoločne predstavia na majstrovstvách Európy. "Pokúsime sa zúročiť všetko, čo sme sa naučili, odkedy spolu korčuľujeme. Ambície máme veľké, ale o umiestnení je ťažko špekulovať, lebo je to náš prvý štart na takto významnej medzinárodnej súťaži. Zameriame sa hlavne na čisté a dôsledné prevedenie povinných i nepovinných prvkov a krokových spojení medzi nimi," zdôraznil Csölley. "Cítime sa dobre, budeme skoro ako doma. České publikum nás určite vrelo privíta a organizácia bude určite skvelá," doplnila rodená Češka Myslivečková.

Slovenských reprezentantov bude priamo na štadióne podporovať aj prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková. "Všetkým budeme fandiť a trpieť na tribúne s nimi. Nicole Rajičová to bude mať ťažké, potrebuje predviesť bezchybný program. Mala by byť hlavne dobre psychicky pripravená, lebo v jej kategórii je konkurencia nesmierne silná, všetky vedia všetko," poznamenala Babušíková.

"Verím, že tanečníci Myslivečková a Csölley sa presadia. Ich výkon sa zlepšuje, ale tiež si nemôžu dovoliť žiadnu chybičku. Michael Neuman musí prekonať sám seba, aby sa kvalifikoval do finále mužskej súťaže, čím by nás veľmi potešil," zosumarizovala očakávania pred šampionátom prezidentka SKrZ. Do Ostravy príde elita európskeho krasokorčuľovania. "Neviem povedať, kto bude majstrom, ale bude to v každej kategórii doslova boj do posledného dychu," dodala Babušíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok