Reprezentácia vodného póla je bez trénera, Esteller mal osobné dôvody

TA3 SITA
21.1.2017 23:14

Španiel Antonio Esteller Serrahima už nie je trénerom slovenskej mužskej vodnopólovej reprezentácie. Šesťdesiatjedenročný katalánsky odborník trénoval národný tím SR od septembra 2014 a doviedol ho na ME 2016 do srbského Belehradu.

"V piatok 20. januára 2017 hlavný kouč reprezentácie abdikoval na svoj post," povedal viceprezident pre vodné pólo v Slovenskej plaveckej federácii Štefan Šmihuľa a pokračoval: "V najbližších dňoch musíme vyriešiť situáciu, aby pravdepodobne len dočasný tréner viedol tím vo februári na turnaji Volvo Cup v Maďarsku a v zápase Svetovej ligy v Nemecku."

Antonio Esteller Serrahima v minulosti pracoval ako kouč pri reprezentačných výberoch Španielska - juniorský tím priviedol v roku 1987 v brazílskom Sao Paule k zlatu na majstrovstvách sveta, so seniormi bol piaty na MS 1986 v Madride a šiesty na OH 1988 v Soule.

Na klubovej úrovni s tímom CN Barcelona, ktorý viedol aj počas práce pre slovenskú reprezentáciu, získal viacero úspechov - sedem národných titulov, osem celkových triumfov v národnej pohárovej súťaži a dva tituly v európskom Pohári LEN (1995 a 2004). Ešte ako hráč sa zúčastnil na OH 1980 v Moskve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok