Osuský nebude pykať za facku, ktorú dal známemu provokatérovi

TA3 TASR
9.1.2017 11:23

Polícia sa nebude zaoberať fackou, ktorú dal poslanec SaS Peter Osuský počas minuloročného letného protestu pred budovou Bonaparte Rudolfovi Vaskému.

Osuský nebude pykať za facku, ktorú dal známemu provokatérovi
Youtube/Rudolf Vaský

Zamietli Vaského sťažnosť

Prokurátorka Okresnej prokuratúry v Bratislave zamietla sťažnosť Vaského proti odovzdaniu veci podozrenia zo spáchania prečinu výtržníctva Okresnému úradu Bratislava, informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček.

Vyšetrovateľ Obvodného oddelenia Policajného zboru Bratislava Staré Mesto odovzdal vec 26. augusta 2016 Okresnému úradu v Bratislave. Proti tomu Vasky podal sťažnosť, ktorú prokurátorka zamietla uznesením z 30. novembra 2016, uviedol Janíček. Sťažnosť podľa prokurátorky nebola dôvodná.

Konflikt Vaského s Osuským je vidieť približne od 31. minúty. Video nie je vhodné pre citlivé povahy.

Osuský v reakcii na rozhodnutie prokuratúry uviedol, že zatiaľ nebol predvolaný na Okresný úrad v Bratislave. Ten by incident mohol riešiť ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. On sám podľa jeho slov nepodnikol žiadne kroky proti Vaskému. Facku mu dal na proteste proti špičkám strany Smer-SD 11. júla 2016 potom, ako ho tento nazval „fašistickou sviňou“ a „fašistickým hajzlom“.

Na internete šíri násilie

„Ja ho nemám čo, kvôli „fašistickej svini“ žalovať. To som vyriešil, ako som to vyriešil, boli na to rôzne názory, uznávam,“ vysvetlil opozičný poslanec. Problém Vaského podľa neho nie je v nadávke, ktorú mu adresoval. „Problém je v tom, čo robí s verejnosťou. On šíri násilie na internete, verejne, nepokryte,“ upozornil. Vaského videá sú plné vulgarizmov. Politikov, napríklad označuje za hajzlov, ktorých treba „dať dole“.

„Ak sa medzi nimi nájde jeden, ktorému „rupne v bedni“ a skúsi niekomu vyraziť mozog od Vaskyho kúpenou roxorovou tyčou, tak potom sa toto video premení na zraneného, alebo zabitého človeka,“ varuje Osuský. Domnieva sa, že príslušné zložky by sa mali zaoberať výzvami k rozbíjaniu hláv a „roztekaniu mozgov“ na schodoch parlamentu.

Združenie GINN, ku ktorému má Vasky blízko, zareagovalo na rozhodnutie prokurátorky vyhlásením na sociálnej sieti, že liberálny fašizmus dostal týmto na Slovensku zelenú. „Od dnes môžete udierať, vraždiť a zabíjať! Potvrdila to už aj prokuratúra...následne pri vyšetrovaní stačí povedať, že mi zavraždený nadával do fašistov,“ napísal Martin Daňo. Podľa toho, uznesenie prokurátorky využijú pri obhajobe, keď „začnú rezať do korupčníkov“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok