NBA: Westbrook skóroval trojky z náročných pozícií, bol hviezdou zápasu

TA3
8.1.2017 17:13

Nula je stále postrachom súperov v NBA. Toto číslo nosí na drese rozohrávač Russell Westbrook. Najlepší strelec aktuálnej sezóny dosiahol už 17. triple-double. Oklahomu priviedol k víťazstvu 121:106 nad Denverom. Skvelý večer má za sebou aj líder Chicaga Jimmy Butler, ktorý nastrieľal 42 bodov a doskočil 10 lôpt.

Už sedemnáste triple-double v 38. zápase sezóny NBA dosiahol americký basketbalista Russell Westbrook. Dvadsaťosemročný rozohrávač sa na sobotňajšom víťazstve Oklahomy nad Denverom 121:106 podieľal 32 bodmi vrátane 7 trojok, 17 doskokmi a 11 asistenciami. Za celý uplynulý ročník nazbieral Westbrook 18 triple-double.

"Keď mu začali padať trojky aj z deväťmetrovej vzdialenosti, veľa proti tomu nezmôžete. Niektoré jeho pokusy boli skutočne z náročných pozícií, my sme na ne nenašli odpoveď," skonštatoval podľa AP tréner Denveru Michael Malone. Westbrook premenil 15 z 27 pokusov spoza trojkového oblúka v uplynulých dvoch zápasoch, hoci streľba z diaľky zďaleka nie je jeho najsilnejšia zbraň.

Ďalší skvelý večer má za sebou aj líder Chicaga Jimmy Butler. Nastrieľal 42 bodov, doskočil 10 lôpt a pridal 5 asistencií v zápase, v ktorom Bulls proti Torontu zmazali 19-bodové manko z tretej štvrtiny a zvíťazili 123:118 po predĺžení.

Stretnutie medzi Potlandom a Detroitom preložili zo soboty na nedeľu, dôvodom bola predpoveď snehovej búrky a celkovo nebezpečného počasia v štáte Oregon. "Bezpečnosť našich hráčov a fanúšikov je na prvom mieste a toto rozhodnutie sme urobili v ich záujme. Bolo to aj želaním vedenia NBA či ľudí z vedenia mesta Portland," uviedol Chris McGowan, prezident a zároveň výkonný riaditeľ organizácie Portland Trail Blazers.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok