Merkelová: Nemecko nesmie ochromiť strach, ľudia musia nájsť silu

TA3 ČTK
20.12.2016 11:45

Na základe doterajších informácií je nutné vychádzať z toho, že v Berlíne išlo o teroristický útok. Povedala to nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Merkelová: Nemecko nesmie ochromiť strach, ľudia musia nájsť silu
SITA/AP

Merkelová čin označila za nepochopiteľný, je ním otrasená. "Tak ako milióny ľudí som zhrozená, otrasená a hlboko zasiahnutá tým, čo sa včera večer stalo na berlínskom námestí Breitscheidplatz," povedala Merkelová. Podľa nej je dôležité, aby postihnutí a pozostalí vedeli, že za nimi stojí celá krajina.

"Je toho ešte veľa, čo o čine nevieme s potrebnou istotou, ale musíme na základe súčasných informácií vychádzať z toho, že išlo o teroristický čin," podotkla. "Viem, že by pre nás všetkých bolo ťažko znesiteľné, keby sa potvrdilo, že čin spáchal človek, ktorý v Nemecku hľadal ochranu a azyl," uviedla kancelárka v asi štvorminútovom vyhlásení.

Nemecké médiá uvádzajú, že kamión riadil Pakistanec, ktorý do krajiny prišiel ako utečenec. Strach nesmie Nemecko ochromiť, uviedla Merkelová, podľa ktorej ľudia musia nájsť silu, aby žili život tak, ako chcú.

Pozrite si celú tlačovú besedu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok