Fenerbahce so Škrteľom postúpilo, Ďuriš zariadil víťazstvo Plzne

TA3 TASR
8.12.2016 22:53

Futbalisti Fenerbahce Istanbul v základnej zostave so slovenským stopérom Martinom Škrtelom zvíťazili v zápase 6. kola skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017 na pôde Feyenoordu Rotterdam 1:0.

Fenerbahce so Škrteľom postúpilo, Ďuriš zariadil víťazstvo Plzne
SITA/AP

Ďalej ide aj Manchester United

Jediným úspešným strelcom bol Moussa Sow, ktorý sa presadil v 22. minúte. Turecký tím si vďaka najtesnejšiemu triumfu zaistil postup do jarného 16-finále z prvého miesta A-skupiny, spolu s ním ide ďalej aj favorizovaný Manchester United.

Tím Joseho Mourinha sa do vyraďovacej fázy prebojoval po víťazstve 2:0 nad ukrajinskou Zorjou Luhansk. PAOK Solún zvíťazil doma nad Slovanom Liberec 2:0 a tiež postúpil do jarného šestnásťfinále. V drese hostí odchytal celý zápas slovenský brankár Martin Dúbravka. Z prvého miesta J-skupiny sa kvalifikovala Fiorentina po výhre 2:1 v Baku nad Karabachom Agdam, Liberec sa so súťažou lúči.

Šiestu výhru v šiestom zápase v H-skupine zaknihoval Šachtar Doneck, ktorý vyhral na pôde Sportingu Braga 4:2. Portugalskému tímu ušiel tesne postup, keďže v súboji Konyaspor - KAA Gent hostia dali gól vo štvrtej minúte nadstaveného času, keď sa presadil Kalifa Coulibaly z Mali a belgický klub postúpil z druhého miesta.

Víťazná rozlúčka Plzne

Zenit Petrohrad napokon neprešiel skupinovou fázou bez straty bodu. Po piatich víťazstvách v sérii zaknihoval prehru 2:3 na pôde Alkmaaru, v drese ruského tímu odohral celý zápas slovenský krídelník Róbert Mak. Spolu so Zenitom ako víťazom D-skupiny si Alkmaar zaistil miestenku v 16-finále EL.

S účinkovaním v pohárovej Európe sa Viktoria Plzeň s početnou slovenskou légiou a na lavičke s trénerom Romanom Pivarníkom rozlúčila víťazstvom 3:2 nad Austriou Viedeň. K obratu českého majstra hrajúceho od 19. minúty bez vylúčeného Lukáša Hejdu zavelil striedajúci Michal Ďuriš, ktorý strelil dva góly a bol katom postupových ambícií rakúskeho tímu.

Z E-skupiny sa prebojovali ďalej AS Rím a Astra Giurgiu. Zápas Sassuolo - Genk pre hustú hmlu odložili na piatok. Žreb 16-finále EL sa uskutoční v pondelok 12. decembra vo švajčiarskom Nyone.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok