Mojsejová je podľa súdu podvodníčka, dostala 10 rokov väzenia

TA3 TASR
5.12.2016 16:22

Okresný súd Košice I uznal Košičanku Eleonóru Mojsejovú, známu z televíznych reality show, za vinnú z obzvlášť závažného podvodu. Odsúdil ju na desaťročný trest odňatia slobody so zaradením do ústavu na výkon väzby s minimálnym stupňom stráženia.

Rozsudok nie je právoplatný

Obžalovaná podľa súdu koncom roku 2008 pod zámienkou pôžičky a nereálne vysokých úrokov podvodne vylákala od Františka Kabrheľa, mediálne známeho ako Versače, viac ako 853.000 eur (25,7 milióna Sk).

Podnikateľka mala vyhotoviť a podpísať tri zmluvy o pôžičke a k nim príjmové pokladničné doklady. Peniaze od poškodeného prevzala, istinu ani úroky podľa zmlúv však nevrátila. Potvrdili to podľa súdu svedkovia i znalci. Rozsudok nie je právoplatný a je možné sa voči nemu odvolať do 15 dní.

Obvinenia odmieta

Eleonóra Mojsejová na súd opakovane neprišla. Obvinenia v minulosti odmietala a tvrdila, že žiadne finančné prostriedky 30. decembra 2008 nezobrala.

V kauze prebiehalo aj občiansko-právne konanie, v ktorom sa Kabrheľ v civilnej žalobe dožadoval od Eleonóry Mojsejovej vrátenia peňazí. Súd v októbri schválil zmier medzi oboma stranami, pričom žalovaná sa zaviazala vrátiť istinu pôžičky do troch dní od nadobudnutia právoplatnosti uznesenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok