Trump menoval personálnym šéfom Bieleho domu ministra Kellyho

TA3 ČTK
28.7.2017 23:15

Americký prezident Donald Trump menoval novým personálnym riaditeľom Bieleho domu doterajšieho ministra vnútornej bezpečnosti Johna Kellyho.

Rozhodnutie oznámil na twitteri

Rozhodnutie, o ktorom americké médiá už niekoľko dní špekulovali, oznámil na twitteri. Kelly vo funkcii nahradí Reinceho Priebusa, ktorého v posledných dňoch ostro kritizoval nový šéf Trumpovej komunikácie Anthony Scaramucci, podľa ktorého Priebus stojí za únikmi informácií z prezidentovho okolia do médií.

"S potešením vás informujem, že som práve vymenoval generála / ministra Johna F. Kellyho personálnym šéfom Bieleho domu. Je to skvelý Američan," napísal Trump na twitteri s tým, že Kelly odvedie v jeho úrade "fantastickú prácu" a že bol výborným ministrom. Priebusa, ktorý v posledných týždňoch stratil jeho sympatie, nazval "dobrým mužom", ktorý dobre slúžil svojej vlasti.

Vulgárne verbálne útoky

Trump začal podľa denníka The New York Times hľadať za Priebusa náhradu vo chvíli, keď pred týždňom prijal nového šéfa tlačového oddelenia Scaramucciho.

Ten si podľa ľudí z Trumpovho okolia prezidenta získal vulgárnymi verbálnymi útokmi na bývalého predsedu riadiaceho výboru Republikánskej strany, ktoré sa podobali Trumpovému agresívnemu štýlu. Podľa newyorského denníka však blízki poradcovia prezidenta od vymenovania Kellyho odrádzali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok