Prieskum vidí silnejúceho Borisa Kollára a Hlinovo KDH v parlamente

TA3 AKO
15.11.2016 10:22

Víťazstvom Smeru by sa skončili parlamentné voľby podľa posledného prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra AKO na vzorke tisíc respondentov. V parlamente by sa ocitlo až osem strán.

Smer by získal 27,5 percenta, čo je oproti októbru takmer ten istý výsledok. Druhá by skončila SaS Richarda Sulíka so ziskom 15,4 percenta - oproti minulému mesiacu si liberáli pohoršili o vyše 2 percentá.

Za SaS by sa umiestnila SNS Andreja Danka, ktorej by dalo hlas 14,4 percenta respondentov. Mierne posilnení kotlebovci by získali rovných 10 percent preferencií. OĽaNO-NOVA Igora Matoviča by získala 8,9 percenta, o 2,5 percenta viac ako pred mesiacom. Sme rodina Borisa Kollára by skončila so ziskom 6,9 percenta. Oproti októbru ide o zlepšenie o vyše pol percenta, oproti septembru až o 2,6 percenta.

Do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd Bélu Bugára so ziskom 6,1 percenta a KDH Alojza Hlinu, ktoré by získalo 5,6 percenta. Ostatné strany by skončili pred bránami NR SR.

Agentúra uskutočnila prieskum v dňoch 3. až 10. novembra na reprezentatívnej vzorke formou telefonického dopytovania. Otázka znela “Prednedávnom sa konali voľby do NR SR. Keby boli voľby teraz, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem vám strany čítať v náhodnom poradí”. Voliť by určite nešlo vyše 14 percent ľudí, 16,4 percenta nevedelo, komu by dali svoj hlas a 3,4 percenta odmietlo prezradiť svojho favorita.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok