Davis s historickým zápisom, Westbrook prekazil Embiidov debut

TA3 TASR
27.10.2016 22:32

Basketbalisti New Orleans Pelicans vstúpili do novej sezóny zámorskej NBA prehrou s Denverom Nuggets 102:107. Domácim nepomohol ani skvelý výkon Anthonyho Davisa, ktorý sa blysol 50 bodmi, 16 doskokmi, 7 asistenciami a 5 ziskmi.

Dvadsaťtriročný Davis pokoril 50-bodovú hranicu v jednom zápase už druhýkrát v tomto kalendárnom roku a stanovil klubový rekord v počte bodov v otváracom dueli "pelikánov". Davis sa zároveň zaradil medzi legendy NBA, od sezóny 1973/1974 sa stal totiž prvým hráčom, ktorý dokázal v jednom zápase zaznamenať viac ako 45 bodov, 15 doskokov, 5 asistencií a 5 ziskov. "Budem sa snažiť o takéto čísla v každom zápase, aby sme mali šancu. Možno z toho nebude vždy 50 bodov ako proti Denveru," citoval denník USA Today pozápasové vyjadrenia lídra New Orleansu.

Víťazný vstup do nového ročníka mali aj hráči Toronta Raptors, proti Detroitu Pistons sa zaskvel 40 bodmi Demar DeRozan a 32 bodmi Jonas Valančiunas. Torontská dvojica sa stala prvou v NBA, ktorá dokázala v úvodnom stretnutí nového ročníka prekonať 40-bodovú, respektíve 30-bodovú hranicu. "Povedali sme, aby sme DeRozanovi dali loptu a nechali ho pracovať. Išlo mu to vynikajúco. Hral tak, ako by mal hrať celú sezónu. Bolo to dobré pre tím. Potom sa pridal aj Jonas, napokon to bola ich šou," vyjadril sa po stretnutí DeMarre Carroll.

Oklahoma síce prišla po sezóne o Kevina Duranta, ale stále má v tíme Russella Westbrooka, ktorý v zápase s Philadelphou (103:97) zaznamenal 32 bodov, 12 doskokov a deväť asistencií. "Bolo to o tom, aby sme boli pozorní, pripravení získať zápas na našu stranu. Je to súčasť mojej práce, aby som hral na vysokej úrovni. Je to pre mňa dôležité, že takto viem svoj tím posunúť ďalej," uviedol Westbrook. Hviezda Thunder prekazila aj očakávaný debut Joela Embiida. Ten sa po dvojročnej prestávke zavinenej zraneniami uviedol v drese 76ers 20 bodmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok