Nálet na školu zabil desiatky malých detí, zverejnili šokujúce zábery

TA3 TASR
27.10.2016 10:26

Najmenej 35 ľudí zahynulo pri náletoch na dedinu v povstalcami kontrolovanej sýrskej provincii Idlib. Medzi obeťami bolo aj mnoho deti. Môže ísť o najkrvavejší podobný útok od začiatku vojny.

Detský fond UNICEF odsúdil stredajšie nálety v okolí školy v sýrskej provincií Idlib, ktoré si vyžiadali najmenej 35 obetí vrátane 22 detí a šiestich učiteľov. "Môže ísť o najkrvavejší útok na školu od začiatku vojny v Sýrii spred vyše piatich rokov," vyhlásil generálny riaditeľ UNESCO Alan Lane.

V prípade, ak išlo o zámerný útok, mohlo by ísť o vojnový zločin, tvrdí šéf UNESCO. "Mŕtve deti sú školáci a lietadlá sú pravdepodobne ruské," povedal podľa agentúry DPA Riaditeľ Sýrskej organizácie pre ľudské práva Rámí Abdarrahman. Podľa SOHR sa v blízkosti školy v dedine Hás uskutočnilo šesť leteckých útokov. Aktivisti zároveň zverejnili fotografie mŕtvych tiel malých detí so školskými taškami, ktoré označili za obete bombardovania.

Povstalcami ovládaná provincia Idlib na severozápade Sýrie sa v posledných mesiacoch stala terčom leteckých útokov sýrskeho a ruského letectva. Za posledný týždeň pri nich zahynulo už 89 ľudí. Provinciu Idlib majú pod kontrolou rôzne opozičné frakcie a islamistické militantné skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok